📊 مهاجرت نخبگان؛ تنوع نگاهها
📱📡🗞 برخی تبلیغات، وضعیت خروج مغزها از کشور را بسیار بحرانی نشان میدهند، از این دریچه که مثلاً تمام جوانان نخبه یا نسبتاً موفقِ شرکتکننده در مصاحبهای، در اجتماعی خاص، اظهار تمایل برای خروج از کشور داشتهاند! مستقل از نیت تهیهکنندگان و منتشرکنندگان این محتواها، گاهی دیده میشود که افرادی غیرمغرض، چیدمان فکریشان، ذیل نتیجهگیریِ القائی این محتواها، شکل میگیرد؛ حال آنکه ابتدا باید در یک سنجش علمی و جامع، درستی و شمول این دادهها را مورد ارزیابی قرار داد.
📃 یکی از مراکز فرهنگی، که طبیعتاً امکان دسترسی به دادههای جامع را دارد، آمار مربوط به سالهای ۱۳۸۰ تا ۱۳۹۹ را در جدول فوق، ارائه کرده است: درصد حضور نخبگان و افراد نسبتاً موفق در داخل کشور، درصد مقیمشدنشان در خارج کشور و ...
🔎🧮🔍 کسانی دادههای این قبیل مراکز را جانبدارانه میدانند. بله ممکن است علاقه به نظام و کشور، در انتخاب معیارها مؤثر بوده باشد؛ لذا اصراری بر قبول صددرصدی این آمارها از سوی مخاطب نیست؛ اما اصرار بر این است که نتایج ارائه شده توسط مراکز زاویهدار هم چشمبسته قبول نشود و التهاب و ناامیدی به جامعه تزریق نشود.
همانطور که نمیتوان کتمان کرد با شرایط مطلوب فاصله داریم، این را هم نمیتوان کتمان کرد که بسیارند نخبههایی که پای کار آرمانها و کشور خود ایستادهاند و پیشرفتهای چشمگیر در عرصههای مختلف، شاهد واقعی و ملموس این مدعاست. فرضاً اگر این فتوحات، کار کسانی بوده که در معیارهای نخبگانی نمیگنجند، جادارد در نگاهمان به مقولهٔ نخبگی، بازنگری کنیم.
🌿 خُمّ سعادت 🌿
🌿
@Khomme_Saadat 🌿