🔴علی علیه السلام و محرومان🔴
➖رهبری هماهنگ طبقه ضعیف جامعه:
امیرمؤمنان علی(ع) به عیادت یکی از دوستانش به نام«علاء بن زیاد» که در بصره زندگی می کرد رفت، وقتی چشمش به خانه وسیع او افتاد، فرمود:«این خانه با این همه وسعت را در این دنیا برای چه می خواهی؟ با این که در آخرت به آن نیازمندتر هستی؟ آری، مگر این که بخواهی به این وسیله به آخرت برسی مانند آن که:
1- در این خانه از مهمان پذیرایی کنی.
2- صله رحم نمایی و حقوق (واجب) خود را از این خانه خارج کرده و به اهلش برسانی که در این صورت با این گونه خانه به آخرت نایل شده ای» علاء عرض کرد: ای امیرمؤمنان!از برادرم عاصم به زیاد، پیش تو شکایت می کنم. امام فرمود:«برای چه؟ مگر چه کرده؟» علاء عرض کرد: عبایی (ناچیز) پوشیده و از دنیا کناره گرفته است. علی(ع) فرمود:«او را نزد من بیاور.» وقتی که عاصم به حضور علی(ع) آمد، حضرت به او فرمود: «ای دشمن جان خود! شیطان در تو راه یافته و تو صید او شده ای.آیا به خانواده ات رحم نمی کنی؟ تو خیال می کنی خداوند که طیّبات (زندگی خوب) را بر تو حلال کرده، دوست ندارد که از آن ها بهره مند شوی؟!.»
«انت اَهون علی اللّه من ذلک»؛ «تو بی ارزش تر از آنی که خداوند با تو چنین کند.» عاصم عرض کرد: این امیرمؤمنان! ولی تو با این لباس خشن و غذای ناگوار به سر می بری؟(و من از تو پیروی می کنم) امام فرمود: «عزیزم!من مثل تو نیستم»
«اِن اللّه تعالی فرض علی اَئمه العدل ان یقدروا اَنفسهم بضعفه الناس، کیلا یتبیّغ بالفقیر فقرُ»:
«خداوند متعال بر پیشوایان عدل و حق، واجب شمرده است که بر خود سخت گیرند، و شیوه زندگی شان را هماهنگ با وضع زندگی طبقه ضعیف مردم قرار دهند تا نداری فقیر موجب نافرمانی او از خداوند نشود.»
(تا نداری فقیر، موجب آن نشود که زندگی به او سخت بگذرد.)به این ترتیب علی(ع) یک درس مهم اقتصاد اسلامی را تعلیم داد و از افراط و تفریط شدیداً نهی کرد و وظیفه رهبران حق را مشخص نمود.
📚علی علیه سلام و محرومان
✍🏻عباس عزیزی
📡
@atrekhas 🇮🇷