✳️آداب و رسوم کشورهای مختلف جهان در ماه مبارک رمضان
💠 قسمت: ششم
🔺بخش اول
🔸برجسته ترین آداب و رسوم مردم ترکیه در ماه رمضان
⏹به گزارش پایگاه اینترنتی تی آر تی عربی، با فرا رسیدن ماه رمضان، «سلطان ماهها»، مساجد ترکیه با «محیا» تزئین میشوند، قفسههای بازار پر از ظرف های گولاچ میشوند و نان «پیده» جای خود را روی میزهای تنور میگیرد. خیابان هایی که هنگام افطار با میزهای شلوغ افطار پهن شده اند و با نواختن طبل، مردم را برای سحری از خواب بیدار می کند.
اگر چه همه مسلمانان در نقاط مختلف جهان در روزه رمضان شرکت می کنند، مراسم ماه رمضان از کشوری به کشور دیگر متفاوت است. ترکیه هم آداب و رسومی در ماه رمضان دارد که نسبت به دیگر کشورهای اسلامی منحصر به فرد است.
وقتی در ترکیه از ماه رمضان یاد می شود، سنت های چند صد ساله به ذهن خطور می کند. در حالی که برخی از آن ها در صفحات تاریخ ناپدید شده اند، برخی دیگر تا به امروز ادامه یافته اند. در زیر به برخی از این سنت های ضروری اشاره شده است.
▫️«محیا»
⏹برای استقبال از ماه رمضان، مساجد ترکیه با پارچه نوشته های چراغانی شده به نام "محیا" تزئین می شوند. مناره های مساجد با نوشته هایی مانند "به رمضان خوش آمدید"، "رمضان مبارک"، "سلطان ماه ها خوش آمدید" و "رمضان، نعمت است"، چراغانی می شوند.
اصل کلمه «محیا» به معنای «به مدت یک ماه» از کلمه فارسی (ماهیه) آمده است.
محیا، یک سنت 450 ساله عثمانی است که تا به امروز ادامه دارد.
▫️«نان پیده»
نان پیده یکی از مهمترین سنتهای ترکی به شمار میرود که نماد ماه رمضان است؛ چرا که تاج سفرههای افطار در ماه رمضان به شمار میرود.
قبل از اذان مغرب، پیر و جوان ترک یا به قول ترکها از ۷ تا ۷۷ سالگی در صفهایی مقابل نانواییها جمع میشوند و صبورانه منتظر بیرون آمدن نان تازه هستند و هر روز در ماه رمضان آن را سر سفرههای خود میبرند.
#آداب_و_رسوم_کشور_ها
#ماه_رمضان
📚آداب و رسوم کشورهای مختلف جهان در ماه مبارک رمضان/6
✈️
@gardeshgarie