🚨 چرا قومیت گرایی کماکان تقدیر شهرستان لنجان را رقم می زند؟
✔دکتر میثم مهدیار
در قرن بیست و یکم و با پیشرفت این همه از تکنولوژی های ارتباطی و فرهنگی و اجتماعی چرا هنوز عده ای در شهرستان ما و بسیاری نقاط دیگر، بر اساس معیارهای هویتی قومی و قبیله ای ( به صورت سلبی یا ایجابی ) رای می دهند؟
به نظرم مهمترین علت این مشکل نبود ساختارهای فرهنگی و اجتماعی مناسب در شهرستان ماست. اگر زیرساخت های فرهنگی و اجتماعی مناسِبی داشتیم که ارتباطات و تعاملات شهروندان ما را فارغ از هویت های قومی و خانوادگی تسهیل می کرد شاخصه قوم و طایفه در اولویتِ هویت یابی این مردم قرار نداشت.
اما شاخصه های عینی این زیرساخت های فرهنگی و اجتماعی کدامند؟
1- کتاب و کتابخوانی: یکی از مهمترین این ساختارها "فرهنگ کتاب و کتابخوانی" است. البته منظورم صرفا کتاب های فکری و فرهنگی شامل فلسفه، تاریخ، علوم انسانی، ادبیات و هنر و ... است و نه کتاب های درسی و کمک آموزشی و زرد و بازاری.
ثمره کتابخوانی چیست؟ با کتابخوانی افراد با دنیایی از ایده ها ، نگاه ها، تجربیات و احساسات دیگران آشنا می شوند و در نتیجه هم به انباشت تجربیات خودشان اضافه می شود و هم انگیزه های قومی و قبیله ای شان کمرنگ می شود.
اما در شهرستان لنجان با حدود 270 هزار جمعیت حتی یک کتاب فروشی تخصصی در حوزه اندیشه، فرهنگ و تاریخ نداریم و در کتابفروشی ها هم لوازم التحریر به فروش می رسد. البته در برخی این کتابفروشی ها اگرچه تعداد معدودی کتاب تاریخی و فرهنگی و ادبی هنری به فروش می رسد اما مجموع همه آن ها در کل از سه یا چهار قفسه فراتر نمی رود.
نمایشگاه های کتاب نیز در شهرستان رونق چندانی ندارد چرا که حتی مشاهده شده که برگزار کنندگان این نمایشگاه ها خودشان اطلاعی از محتوای کتاب ها ندارند و حتی موسسات و نهادهای دینی و فرهنگی برخی اوقات کتاب های زرد و عامه پسند بازاری را با تخفیف در اختیار مخاطبان خود گذاشته اند.
همچنین نگارنده با پرس و جو در میان اهالی و فعالان فرهنگی و اجتماعی شهرستان، حتی یک حلقه یا گعده کتابخوانی منسجم و پایدار نیافت.
در فقدان چنین زیر ساخت های فرهنگی در شهرستان امکان تعاطی افکار و گفتگو و فراروی از علقه های محدود قومی و قبیله ای و خانوادگی کمتر ممکن می شود و این مساله خود را در انتخابات و دو قطبی های سخیف انتخاباتی به وضوح نشان می دهد.
ادامه دارد...
🌿🌿🌿
♨️آرشیو دیدگاه ها و فعالیت های دکتر میثم مهدیار
سروش:
🌐
sapp.ir/mahdyar_info
ایتا:
🌐
eitaa.com/mahdyar_info
تلگرام:
🌐
t.me/mahdyar_info