روانشناسی در خدمت استعمار و علیه استقلال!/بخش دوم
https://www.javanonline.ir/005Kty۷ - مشخص نکردن دیدگاه درباره حد پوشش:
برخی مخالفان، جوری اظهارنظر کرده اند که گویی حد پوشش مطلوب برای همگان روشن است، یعنی بدون ارائه ملاکی مشخص، به ادراک عرفی بسنده کرده اند، اما برخی دیگر مدعی شده اند حد مشخصی نمیتوان قائل شد، مگر در مورد برهنگی که باید برای آن تدبیری اندیشید! و حتی در این مورد نیز مشخص نکرده اند، چه تدبیری...(قابلتوجه عزیزان که خانم فارسی زبانی که یک زمان روسری را بر نیزه میکرد هم اکنون پویش جدیدی را راهاندازی کردهاست...).
۸ - بدعت خطرناک قانون گریزی:
مخالفان را میتوان در دستههایی جای داد. یک دسته کسانی که کلاً میگویند حجاب و عفاف ربطی به کسی ندارد و حجاب و عفاف مزیتی بر بی حجابی ندارد. عده زیادی طرفدار این ایده نسنجیده، غیرعقلی، غیرمنطقی، غیرعرفی، غیرشرعی و غیرعلمی نمیباشند. دسته دیگر کسانی که معتقدند حجاب و عفاف خوب است، ولی قانونمند کردن آن و الزام آن درست نیست. در این صورت، احتمالاً این عده باید مخالف قانون مندی در عرصههای دیگر نیز باشند! در این بین البته کسانی هم هستند که معتقدند قانونمندی خوب است، ولی الان زمان مناسبی برای اجرای قانون نیست و اجرا باید به تعویق بیفتد. دسته دیگر کسانی هستند که معتقدند حجاب و عفاف ارجح است، قانونمندیاش هم لازم است، زمان مناسب هم الان است، ولی قانون فعلی نقایصی دارد که نیازمند اصلاح است. به نظر میرسد امضاکنندگان نامه به سران قوا موافق اصل عفاف و حجاب و همچنین قانونمندی آن هستند، ولی ممکن است درباره اجرای قانون در زمان حاضر یا برخی مفاد قانون مباحثی مطرح باشد. خب، سخن این است که این باید به طریق قانونی حل و فصل شود. نباید اجرای قانون را صرفاً به آیندهای مبهم ارجاع داد که این حاکمیت قانون در جامعه را دچار اشکال میکند. در عین حال اگر نظرات اصلاحی هم هست باید در بازه زمانی معینی توسط دولت و مجلس حل و فصل شود و قانون اصلاح شده برای اجرا آماده شود و جامعه هم البته آماده شود. در واقع، پیام اصلی این است که همگان به حل مسئله از طرق قانونی پایبند شوند و مسئله را پشت گوش هم نیندازند. تبعات حمایت از قانون گریزی بسیار خطرناک است و افراد و انجمنها باید بسیار مراقب بیانات خود و تأثیرات آن بر اجتماع باشند.
۹ - خود مردم پنداری:
اینکه برخی افراد یا گروهها، بدون استنادی مشخص، نظرات خویش را به اسم مردم نشر میدهند، نیز عجیب و قابلتأمل است. پیشنهاد میشود ایشان با استناد به نظرسنجیهای ملی انجام گرفته در کشور، به صورت مستند حرف بزنند.
در مجموع اینطور به نظر میرسد که روانشناسان ایران عزیز، لازم است با توجه به ارزشهای والای جامعه همچون حیاورزی و عفاف، خود را از بند تحلیلهای مبتنی بر ذهنیت استعمارزده آزاد سازند و مفاهیم مترقی و مقدس، چون آزادی را به رهایی از عفاف و پوشیدگی تقلیل ندهند.
انتظار این است که ایشان با حفظ میراثهای گرانسنگی که از قدیمالایام در کشور ما حاکم بوده، در جهت انتشار بینالمللی آن کوشش کنند، نه اینکه با قانونستیزی و اقدام علیه ارزشهای جامعه، زمینه را برای ورود ضد ارزشهای استعماری که جز تخریب جامعه و فرهنگ و خانواده و شخصیت انسان و به ویژه بانوان نتیجهای در برنداشته، فراهم کنند. اگر هم اشکالی به برخی مفاد قانونی دارند، باز از مسیر قانون پیگیری کنند، نه اینکه زمینهای برای قانونگریزی و بیضابطگی فراهم کنند.
البته موارد قابلذکر زیاد است، ولی در این مجال نمیگنجد. باشد که فضای گفتگو در خصوص همه موضوعات چالشی به جای رسانهها وارد دانشگاهها شود. انالله بصیر بالعباد.
#دکتر_ابراهیم_نعیمی
* دانشیار گروه مشاوره دانشگاه علامه طباطبایی
☫#بسیج_کارکنان_دانشگاه_علامه_طباطبایی☫
☫@me_atu☫