🔴
#روزنوشت
🔴 حتماً بخونید
1️⃣ بیست دقیقه روی موتور!
دیروز باید میرفتم یه جلسه و دیرم شده بود، مجبور شدم با پیک موتوری برم. راننده از کارکنان نیروی انتظامی بود ... یک دختر سه سال و هفت ماهه داشت که مثل همه دخترها خیلی شیرینزبون بود.
میگفت در زمان اغتشاشات سه ماه مداوم خانه نرفت! ۹۰ روز بچهش رو ندیده بود، دخترش زنگ میزد و میگفت بابایی ما هیچی نمیخوایم برامون بخری، من آب میخورم سیر میشم، تو فقط بیا خونه ...
وقتی از زاویه نگاه او به مسئله نگاه میکردی، جاهای جدید برای فکر کردن پیدا میکردی. هم از زاویه نگاه یک پلیس و هم از زاویه نگاه یک پدر که شغلش افسر نیروی انتظامی بود.
2️⃣ ده دقیقه در تاکسی!
از جلسه داشتم برمیگشتم. بخشی از مسیر رو با اتوبوس اومدم و باقی رو سوار تاکسی شدم. توی تاکسی عقب نشسته بودم و یه مادر و دختر حدوداً ده ساله کنارم نشسته بودند. امروز تولد دخترک بود ...
دیالوگهای شیرین مادر و دختر برای اینکه چه کار بکنند برای تولد امشب. از اینکه یه کیک کوچک برای خانواده چهار نفرهشون خریده بودند تا اینکه خونه را چطور تزئین کنند.
پدر خانواده زنگ زد. از مادر میپرسید چی بگیرم، مامان میگفت پول بده و دخترک میگفت پول نمیخوام! مامان گفت لباس بخر، دخترک گفت تورتوری باشه. مامان به پدر سفارش دخترک را گفت ...
من پیاده شدم و داشتم فکر میکردم که
#خانواده هنوز یکی از بزرگترین سرمایهها و مستحکمترین ارتباطات اجتماعی برای ما مردم ایران هست. سرمایهی بزرگی که نه در سیاستگذاریها بهش توجه داریم و نه در طرح و برنامهها. (هنوز حال خوب داخل خانواده یکی از مهمترین سرمایههای ماست که بهش توجهی نداریم)
شاید این حرف گزاف نباشه که هر طرحی اگر از بستر خانواده عبور نکنه، اگر به خانواده به عنوان یک بازیگر بسیار مهم در صحنه اجتماع نگاه نکنه، اگر قوام خانواده مسئلهش نباشه، محکوم به شکسته. این یعنی وقتی داریم در مورد پوشک، تخممرغ، نان، خودرو، مسکن، بلندمرتبهسازی، دلار، درختکاری و ... تصمیم میگیریم، حتماً باید ربط و نسبت اینها رو با قوام و دوام خانواده و حال خوبی که افراد و جامعه ازش میگیرن ببینیم و لحاظ کنیم.
#حمید_کثیری 👇👇
@MAHOUR24