.
♻️ دولت روحانی؛ بیاعتبار نزد مردم، شکننده نزد قانون
🔰 حمید رسایی: با استعفای وزیر جهاد و کشاورزی، دولت حسن روحانی که تاکنون از عدم محبوبیت در بین مردم رنج میبرد و مقبولیتش به کمتر از ۷ درصد رسیده است، در آینده دچار بحرانی دیگر خواهد شد.
مطابق اصل ۱۳۶ قانون اساسی: «رییس جمهور میتواند وزرا را عزل کند و در این صورت باید برای وزیر یا وزیران جدید از مجلس رأی اعتماد بگیرد، و در صورتی که پس از ابراز اعتماد مجلس به دولت نیمی از هیأت وزیران تغییر نماید، باید مجددا از مجلس شورای اسلامی برای هیأت وزیران تقاضای رأی اعتماد کند.»
بر این اساس از آنجا که تاکنون وزرای جهاد و کشاورزی، آموزش و پرورش، اقتصاد، بهداشت، تعاون، راه، صنعت با استعفا کردن، استیضاح یا تغییر به دست رییس جمهور از کابینه رفتهاند و بوی تغییر و استیضاح برخی دیگر از وزرا نیز به گوش میرسد. با این حساب چنانچه سه وزیر دیگر از دولت دوازدهم (با ۱۹ وزارتخانه) تغییر کند، کابینه حسن روحانی منحل میشود و نیاز به رای اعتماد مجدد دارد.
بسیاری از تغییرات کابینه در سال اول فعالیت دولت رخ داده که حکایت از بهم ریختگی درون دولت و عدم تسلط رییس جمهور بر کابینه و نیازهای جامعه دارد. چه اینکه اگر این شناخت درست بود، طبعا نباید در این مدت کم، شاهد این اندازه از تغییرات میشدیم.
نکته مهمتر اینکه وقتی وضعیت کابینه به چنین جایگاه شکنندهای میرسد، در زمان باقی مانده از عمر دولت، دو اتفاق رخ میدهد.
از طرفی وزرای ضعیف - که تعدادشان کم نیست - خیالشان راحت میشود که رییس دولت نمیتواند آنها را تکان دهد، طبعا در چنین وضعیتی، وزرای مطرح تر به امتیازگیری از رییس دوجمهور رو میآورند.
از سویی دیگر، نمایندگان مجلس - بویژه نمایندگان کاسب - که دولت را در حالت نیاز و اضطرار میبینند، با امضای هر موج استیضاحی، یک گام به سوی گروکشی و معامله برمیدارند و دولت را در فشار قرار میدهند و در نهایت، رییس جمهور ضعیف فعلی در شکنندهترین موقعیت سیاسی اجتماعی خود قرار خواهد گرفت.
آیا استمرار دولتی با این وضعیت (بیاعتبار نزد مردم، شکننده نزد قانون) به نفع کشور است؟!
@MAHOUR24
@rasaee