🔻
هماندیشی راویان سرزمین زیتون؛ گردهمایی نویسندگان و اندیشمندان مکتب مقاومت
🔹دومین نشست هماندیشی نویسندگان و اندیشمندان صاحباثر در حوزه فلسطین و مکتب مقاومت تحت عنوان «راویان سرزمین زیتون»، با حضور میثم نیلی رئیس شورای سیاستگذاری جایزه جهانی ادبیات فلسطین، محسن پرویز دبیر این جایزه و همچنین اهالی فرهنگ و هنر ظهر روز یکشنبه هفتم بهمنماه ۱۴۰۳ در موزه هنرهای معاصر فلسطین برگزار شد.
🔹میثم نیلی، رئیس شورای سیاستگذاری جایزه جهانی ادبیات فلسطین و مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی، سخنانی را درخصوص این جایزه بیان داشت و گفت: خدا را شاکریم که این رویداد ادبی بینالمللی با سختیهای خاص خود، به فضل الهی و حمایت دوستان در نخستوزیری عراق، اتحادیه، حشدالشعبی و ... رقم خورد و باشکوهتر از دوره قبل خود در بیروت برگزار شد. آثار ایرانی نیز مورد توجه دیگر داوران واقع شد و برگزیده گردید. از جمله اتفاقات مبارک این دوره از جایزه، برگزیده شدن آثار ایرانی در حوزه تاریخ شفاهی بوده و شاهد آثار خوبی در حوزه کودک در کشور ایران نسبت به دیگر کشورها بودیم. با وجود اینکه در طول سی سال گذشته در حوزه فلسطین، با کمبود رمان مواجه بودهایم، اما ظرف چهار سال اخیر، اتفاق مبارکی در این حوزه افتاده است.
🔹محسن پرویز در ادامه این نشست اظهار کرد: باید مخاطب خود را در نظر بگیریم. گاهی فراموش کردن این مسئله در جهت نگاشتن موجب میشود که نوشتهها تأثیرگذاری لازم را نداشته باشد. باید شناخت داشته باشیم که چه موضوعی بر مخاطب اثر میگذارد و حتی باید بدانیم اگر برای یک جوان ایرانی کتابی را مینویسیم که خیابانهای سوریه را از نزدیک ندیده است، طبیعتا اگر لغزشی در واقعنگاری اثر رخ بدهد، مخاطب متوجه آن نمیشود. درواقع باید در حال و هوای داستان مخاطب بپذیرد که این اتفاق رخ داده است و برای او باورناپذیر نباشد. گاهی ممکن است فضا را به خوبی بشناسد؛ اما باید جوری بنویسیم که حقیقتی که در حال نگارش آن هستیم، برای مخاطب باورپذیر باشد. وجه دیگر ماجرا این است که ما برای مخاطب ایرانی مینویسیم یا خارجی؟ باید به این نکته توجه کنیم؛ چراکه بین مخاطب ایرانی و عرب فرق وجود دارد. اگر تفاوتهایی در آثاری که عربها و ایرانیها مینویسند وجود دارد، این است که آنها برای مخاطبان خود مینویسند. نکات دیگری که مطرح شد، اعم از برگزاری کارهایی که میتواند مورد استفاده قرار بگیرد با موضوع مشخص، بسیار خوب است؛ اما باید در نظر داشت که تکرار تجربیات موفق نیز میتواند مفید باشد و زمینه آشنایی با نویسندگان را فراهم کند.
📌گزارش تفصیلی این نشست را میتوانید در
سایت مجمع ناشران انقلاب اسلامی بخوانید.
mananashr |
مجمع ناشران انقلاب اسلامی