📍نگاهی به تحلیلهای سیاسیون نجیب و نانجیب، مجلس و صندوق بینالمللی درباره پزشکیان؛
در ۱۰۰ روز دولت پزشکیان چه گذشت؟
🔸محمدرضا تاجیک، تئوریسین اصلاحطلب که چندی قبل نوید "شوریدن اقتصادی مردم" را داده بود(!) به تازگی در بخشی از یک مصاحبه با انصافنیوز درباره وفاق و تأکیدات پزشکیان بر انصاف و عدالت گفته است: اساسا اعتقاد دارم آنچه در بیان و زبان اشخاصی مانند ایشان در مورد عدالت و انصاف میآید، به تعبیر بدیو، چیزی جز یک نام نیست و عمق معنایی ندارد. نه مبتنی بر تئوری خاصی است و نه امکان تقریر و تدوین یک گفتمان خاص دارد؛ نامی است که بر نوعی خاص از توزیع قدرت در میان اقطاب دیرینه قدرت گذاشته شده است. اقطاب قدرت در قدرت سهیم میشوند و نامش میشود وفاق مبتنی بر عدالت و انصاف.
🔸او میافزاید: وفاقی هم که از این نوع از عدالت به مثابه انصاف پدید میآید، در بطن جامعه تولید شقاق میکند چون لزوما آنچه در راس جامعه به وفاق میانجامد، در متن مردم و در قاعده هرم جامعه، همدلی برنمیانگیزد و چه بسا موجب واگرایی بیشتر و رادیکالیزهشدن فضا هم بشود و موجب برخورد تندتری میان قاعده و راس هرم جامعه هم بشود.
🔸تاجیک همچنین در نگاه خود به دولت پزشکیان گفته است: از این باغ بیبرگی و این شط علیل، انتظار ویژهای نمیتوانیم داشته باشیم اما وقتی این اتفاق افتاد، طبق معمول جامعه ما، اصحاب قدرت چون با دانش و فن و هنر قدرت یا آنچه فوکو میگوید، تکنولوژی قدرت آشنا نیستند، به کلمات زیبا پناه میبرند. تلاش میکنند از کلمات زیبا یک نوع فناوری قدرت بسازند. در شرایطی هم ممکن است این کلمات زیبا بتوانند در افکار عمومی رسوخ کنند و قدرت بسیجکنندگی پیدا کنند اما به نظر من، در گذار جامعه ما در دوره پساانقلاب، عصر کلمات زیبا سپری شده است.
🔺این انتقاد به ساز و کارهای انتخاباتی و حزبی و سیاسی در ایران وجود دارد که چرا نامزدهای کارآمدتر و صاحب کارنامههای اجرایی آشکار در سبد انتخاب مردم قرار نمیگیرند تا کسی نتواند دولت جمهوری اسلامی را به شط علیل تشبیه کند.
🔺لکن و در عین حال باید دانست که امروز صدمین روز از ریاستجمهوری آقای پزشکیان گذشت، او هم اکنون رئیس جمهور تمام ایرانیان است و باید طی ۴ سال پیش رو ضمن نقد عالمانه؛ به او کمک کرد تا در خدمت به مردم توفیق پیدا کند.
🔺خاصّه اینکه پزشکیان نجیب است و علت حملات علیالدوام کسانی مثل تاجیک و یا محفل روزنامه شرق به رئیسجمهور پزشکیان نیز همین نجابت او و عزمش برای خدمتگزاری است.
(روزنامه شرق نیز مدتیست صراحتا به انکار دستاوردهای پزشکیان پرداخته است. )
🔺
دقت شود که امروز در حالی به صدمین روز از عمر دولت چهاردهم رسیدهایم که پزشکیان در عین اینکه میتوانست گفتمان، تصمیمات و انتصابات بهتری در طول ۴ ماه اخیر داشته باشد اما در این مدت چندان هم بد عمل نکرده است.
🔺کما اینکه شاهد کاهش مالیاتها برای سال آینده بودیم، تعاملات خوبی بین دولت و مجموعه دستگاههای نظام برقرار است و صندوق بینالمللی پول هم برای اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۴ پیش بینی کاهش تورم را ارائه کرده است. (حواشی انتصابات و رفتارها و برخی نگاههای عجیب فرهنگی هم بماند زیرا اولویت فعلی کشور و مردم مسئله اقتصاد است.)
بزرگان جریان انقلابی از قبیل حداد عادل و باهنر نیز از عملکردهای صحیح پزشکیان حمایت کردهاند.
+
🔺این گزارههای اقتصادی و سیاسی از آنرو بیان شد تا ضمن عیان شدن کارنامه ۱۰۰ روزه دولت؛
تمایز نقد عوامانه با نقد عالمانه روشن و دورنمای نقدهای بنیادبرافکن امثال تاجیک به دولت بهتر مشخص شود.
🔺در کنار نارفیقی تاجیک نسبت به پزشکیان میتوان به مواضع منتقدانه چند نماینده مدعی انقلابیگری علیه لایحه بودجه پزشکیان نیز اشاره کرد که در حالی این لایحه را تورمزا نامیدند که محافل دلسوز اقتصادی و نهادهایی مثل صندوق بینالمللی پول از کاهش تورم طی سال جاری و سال آینده خبر دادهاند. بدیهیست که دود این قبیل بددلیها و نانجیبیهای عدهای در جناحین چپ و راست؛ به چشم مردم نیز خواهد رفت و لذا
جامعه باید نسبت به نانجیبی علیه کارآمدی حساس باشد تا بهبودی را احساس کند.
🔺دقت شود که تاجیک قبلا در حالی مدعی شوریدن اقتصادی مردم در دولت پزشکیان شده بود که پیشبینیهای اقتصادی حاکی از کاهش تورم ۴۰ درصدی کشور طی سال جاری و سال آینده دارد.
🔺برخی محافل تحلیلی معتقدند؛ خط نانجیبی علیه واقعیتهای مثبت کشور که هرگز از بابت "مضارّ خیابان" هم برای مردم صحبتی نمیکند؛ قصد ایجاد
"فتنه اقتصادی" را دارد.
#وبلاگ_مشرق
@mashreghnews_channel