⚠️شبهات در مورد حضرت زهرا"سلام الله علیها"
⁉️سوال:
در فقه شيعه زن از زمين و عقار ارث نميبرد، پس چگونه حضرت زهرا فدك را از پدر به ارث برد؟
📜پاسخ:
✅اين شبهه مصداق مثل معروف است كه مي گويند خَسن و خسين هر دو دختران معاويه اند، كه اولاً خسن و خسين نبودند، بلكه حسن و حسين بودند، از آن معاويه نبودند، بلكه از آن علي بن ابي طالب بودند و سرانجام پسر بودند نه دختر. درست، اين مثل بر اين مورد تطبيق مي كند.
1️⃣ اگر در فقه شيعه آمده كه زن از عقار و زمين ارث نمي برد، مراد زوجه و همسر است، و زهرا دختر پيامبر بود، دختران و پسران، همگي از همه دارایی های پدر ارث مي برند:
«يُوصِيكُمُ اللَّهُ فِي أَوْلَادِكُمْ ۖ لِلذَّكَرِ مِثْلُ حَظِّ الْأُنثَيَيْنِ...»(نساء/11)
»خداوند در باره فرزندانتان به شما سفارش میکند که سهم پسر، به اندازه سهم دو دختر است...»
2️⃣ فدك ميراث نبود، بلكه نحله و هديه پيامبر اكرم صلیاللهعلیهوآله به دخترش زهرا سلام الله علیها بود، آن گاه كه آيه مباركه
«وَآتِ ذَا الْقُرْبَىٰ حَقَّهُ وَالْمِسْكِينَ وَابْنَ السَّبِيلِ وَلَا تُبَذِّرْ تَبْذِيرًا»(اسراء/26)
«به خويشاوند نزديك حقشان را بده و به مستمند زمين گير و در راه مانده نيز و هرگز اسراف كار مباش»
نازل شد پيامبر گرامي فدك را كه جزء انفال بود، به امر خاص الهی به دخترش زهرا سلام الله علیها بخشيد و سالها در اختيار آن حضرت بود و كارگران ایشان در آنجا كار مي كردند، بعداً به خاطر يك حديث مجعول، «نحن معاشر الأنبياء لا نورث» از دست آن بانو گرفتند و در زمان عثمان از آن مروان و بعدها هم از آن آل مروان شد.
#حضرت_زهرا علیهاالسلام
🥀
@Mesbah126