🔰 جامعه عراق و ضرورت وحدت و یکپارچگی حول ولیّ امر
🔹امسال هم خداوند توفیق حضور در مراسم اربعین و زیارت عتبات مقدسه را عنایت کرد. شرکت در این مراسم بینظیر، علاوه بر ثواب فوق العاده، مردمشناسی، جامعهشناسی، فرهنگشناسی و امّتشناسی دقیقی به انسان میدهد.
🔺ملت عراق محسّنات فراوانی دارند، عظمت مهماننوازی و تکریم زائرین امام حسین(ع) که در این ایام توسط این مردم با تمام وجود انجام میشود را با هیچ قلم و بیانی نمیتوان بازگو کرد.
🔹اما سوالی که به ذهن میرسد این است که با وجود این مردم، علت عقبماندگی تاریخی عراق چیست؟ به نظر میرسد یکی از بزرگترین اشکالات جامعه عراق در طول تاریخ، ضعف در نظم و فهم نظاممند بوده است که هم در امور فردی و هم در فضای سیاسی و اجتماعی خود را نشان میدهد.
🔺جامعه عراق از دیرباز متشتّت بوده، گروههای متعددی با تفکرات مختلف در این کشور فعال بودهاند و هر کدام جمعیت قابل توجهی هوادار و مرید دارند که توجهی به انسجام سیاسی و نظام اجتماعی واحد ندارند. به همین جهت کشورهای استعمارگر نظیر انگلیس و آمریکا از این شرایط به بهترین شکل برای تسلط بر این کشور و استفاده از منابع و ثروتهای آن بهره بردهاند.
🔹بنابراین یکی از مهمترین عوامل اقتدار ملت عراق، تقویت نگاه نظاممند و فهم تشکیلاتی در کل عراق حول محور ولیّ الهی و پرهیز از به هم ریختگی و آشفتگی در امور مختلف سیاسی و اجتماعی، و ید واحده شدن در مقابل ظالمین و مستکبرین است.
🔺رمز موفقیت حشد الشعبی در عراق که با ابتکار شهید حاج قاسم سلیمانی تشکیل شد و سازمان پیدا کرد و اکنون به عنوان یک قدرت بزرگ در عراق نقشآفرینی میکند، همین نظاممند بودن و تشکیلاتی عمل کردن با محوریت ولایت است.
🔹جالب است که همین موضوع از مهمترین توصیهها و وصیتهای حضرت علی(ع) به مردم عراق نیز بوده است: «أُوصِیکُمَا وَ جَمِیعَ وَلَدِی وَ أَهْلِی وَ مَنْ بَلَغَهُ کِتَابِی بِتَقْوَى اللَّهِ وَ نَظْمِ أَمْرِکُم»
🔺از برآیند آرای شارحان و برخی مترجمان نهج البلاغه ذیل «نَظمِ أَمرِکُم» معانی اجتماعی «وحدت و پیوستگی حول محور ولیّ امر» و یا به تعبیر دیگر «اقامة نظام حکومتی و امر خلافت» به دست میآید.
1403/6/6
✍️ محسن رضایی
🆔
@MohsenRezaei