✴️از صبر استراتژیک تا تهاجم استراتژیک
🔸روز سهشنبه رهبر انقلاب در سخنان مبسوط و بسیار شفاف، به شکل کاملاً آشکار و عینی تکلیف همه را در مورد مذاکره با امریکا مشخص کردند. البته در این زمینه تکلیف از قبل هم مشخص بود، اما عدهای احساس تکلیف دیگری میکردند که ضرورت داشت به آنها تکلیف واقعیشان را یادآور شد. آنچه رهبر جمهوری اسلامی ایران مطرح کردند، نه تنها از دید یک فرد سیاستمدار مطرح شده، که نشان میدهد ایشان یک دیدگاه کارشناسانهای در این زمینه دارند که به عینه در سخنان روز سهشنبه عیان بود. انسجام در گفتار، هدفمند بودن و در نهایت نتیجهگیری از مطالب مطرح شده نه تنها برای مخاطب داخلی که برای همه آنهایی که در بیرون نشسته و فکر میکنند میتوانند با وعدههای چند میلیاردی کلاه مقاومت چند ساله مردم ایران را بردارند، مهم بود.
🔸پیش از این هم بارها گفته بودم که مساله ما، مساله چند میلیارد دلار نیست، اصولا مساله صادرات نفت نیست، ما همین الان هم نفت را صادر میکنیم و آن اندازه درایت داریم که پولش را هم وارد کشور کنیم و اگر لازم شد در هفتههای آینده نفت بیشتری هم خواهیم فروخت، مساله مهمتر اختلاف نظر ریشهای و اساسی ایران و امریکا است. از ابتدا هم مشخص بود که مبحث هستهای بهانهای بیش نیست و طرفهای غربی میخواهند ایران را در درون مرزهایش محدود کنند، آنها از اینکه ایران آن اندازه قدرتمند است که نمیتوانند با آن برخورد کنند، عصبانی هستند و از اینکه در منطقه هر کجا پا بگذارند، ممکن است با سیاست ایران برخورد کنند، گیج شدهاند.
🔸اگر ترتیب سخنان و مواضع رهبری را پس از حمله ارتش یمن به مراکز نفتی سعودیها قرار داده و بخواهیم یک رابطه با آن برقرار کنیم، مشخص است که ایران از سیاست صبر استراتژیک به سمت سیاست تهاجم استراتژیک روی آورده است. چند روز پیش جایی نوشتم: «رئیسجمهور امریکا وقتی میگوید ممکن است برای دیدار با روحانی بخشی از تحریمها را تعلیق کند، خودش میداند به خاطر چه این حرف را میزند. خودش به خوبی از پشت پرده حوادث با خبر است و میداند اگر بخواهد بیشتر اصرار کند، بیشتر ضرر میکند، هر حادثه شامل یک پیام است... » اصرار چند باره مقامات امریکایی بر تداوم تحریم و فشار حداکثری بر ایران، نتیجهاش کاملا مشخص است.
🔸این نکته مهم و راهبردی را باید مقامات امریکایی یاد بگیرند که به همان میزان که قصد وارد کردن فشار بر ایران را دارند، همان بلایی که در کابل سرشان آمد و سپس در ابقیق تکرار شد، ممکن است این بار در جای دیگری صدایش در بیاید. ترامپ نیاز به یک تجدیدنظر اساسی در مواضعش دارد. اینکه برخیها در ساختار حکومتی امریکا به دادن اطلاعات غلط به رسانهها در مورد نقش ایران در حمله به آرامکو میخواهند فضا را تغییر بدهند، نمیتواند نقشی در تغییر واقعیت داشته باشد. واقعیت برای همه کاملا مشخص است، نه نیازی به توضیح بیشتر و نه نیاز به تفسیر بلندتر دارد. تنها راه پایان حملات به مراکز نفتی سعودیها، پایان حمله به یمن است و البته این پایان حمله هم به این سادگی نیست که اگر بود، از دهها بار تلاش بنسلمان برای تماس با رهبران انصارالله، یکی موفق میشد.
🔸آنچه رهبر انقلاب روز سهشنبه در مورد سیاست اروپاییها در مبحث مذاکرات گفتند، پرده برداشتن از یک واقعیت بود. امریکا و اروپا در برابر ایران دو روی یک سکه هستند و نمیشود تفاوت چندانی میان آنها قائل شد، فقط یکی گاز میگیرد دیگری شاخ میزند و البته هدف هر دو یکی است و آن هم از همدریدن ایران. اعتباربخشی به تحریم مساله بسیار مهمی است، همین اتحادیه اروپا که میگوید مخالف تحریمهای اعمال شده امریکا علیه ایران است، خودش دهها کشور را تحریم کرده است و خدایی ناکرده کسی فکر نکند که آنها خیلی خوب هستند و اصولا تحریم را بد میدانند، ایران، روسیه، سوریه، عراق و حزبالله و همین یمن توسط اتحادیه اروپا تحت تحریمهای مختلف قرار دارد.
🔸اروپا و امریکا در مورد تحریمها یک نظر را دارند، نمیخواهند ایران بهعنوان الگویی برای مقاومت در برابر تحریمها تبدیل شود. اگر مقاومت ایران در برابر فشار حداکثری نتیجه دهد، در جهان دیگر کسی برای تهدید و تحریم اعتباری قائل نخواهد شد. در طول هفتههای گذشته بارها مطالبی را از دوستان داخلی خواندم که همگی خواستار مذاکره ایران و امریکا بودند و برای آن دلایل خاصی هم داشتند؛ اما آیا آنها فکر میکردند ترامپ آدمی است که بتوان به او اعتماد کرد؟ اعتباربخشی به تحریمها هدف اروپا و امریکا بود. حتی انتشار اخباری مبنی بر تردید ترامپ در مورد پذیرش پیشنهاد 15 میلیارد دلاری فرانسه نیز بر همین مبنا قابل ارزیابی است... .
K.J
🇮🇷کانال مجاهد انقلابی🇮🇷
https://eitaa.com/Mojahede_Enghelab