#سبک_زندگی #ربا #نزول
♦ربا و آثار آن در زندگی:
«ربا» در اصطلاح به معنی گرفتن یک مال در عوض پرداخت مالی از همان جنس است به طوری که میزان یکی زیادتر از دیگری باشد. ربا در دین اسلام یکی از گناهان کبیره است و در احادیث فراوانی از پیامبر اسلام و ائمه اطهار(علیهمالسلام) مورد نکوهش شدید واقع شده است. ربا آثار منفی متعددی در اقتصاد جامعه به همراه دارد.
⚪ فلسفه حرمت ربا:
امام رضا(علیه السلام)فرمود: علت تحریم ربا این است که: خوبیها از جامعه میرود، ثروتهای مردم تلف میشود، انسانها به دنبال افزون طلبی در سود و منفعت میروند، به سبب رایج شدن ربا کسی به دیگری وام نمیدهد و موجب فساد و ظلم و ستم در اجتماع میشود.
آن حضرت در جواب پرسشهای محمد بن سنان نوشت: خداوند نهی فرموده از ربا، چون موجب فساد اموال میشود، زیرا وقتی انسان یک درهم را به دو درهم بفروشد پول برابر یک درهم یک درهم است و یک درهم دیگر باطل است پس خرید و فروش ربوی به زیان فروشنده و خریدار است و از این جهت که موجب فساد اموال میشود خداوند آن را حرام کرده.
هشام بن حکم از امام صادق(علیه السلام) درباره علت تحریم ربا سؤال کرد،حضرت در جواب فرمودند: اگر ربا کار حلالی بود مردم از تجارت دست بر میداشتند و آنچه به آن (از صنایع وحرفهها) محتاج بودند ترک میکردند لذا خداوند ربا را حرام کرد تا مردم از حرام به حلال و تجارت و خرید و فروش رو بیاورند و بین ایشان قرض باقی بماند.
◽
#ادامه_دارد...
📌پایگاه نصرآبادنیوز
🆔
@NASRABADNEWS