📍
روایت شکوریراد از اختلاف عارف و ظریف
🔸علی شکوریراد، فعال چپ و عضو شورای راهبری دولت طی سخنانی در مصاحبه با سایت جماران در پاسخ به این سؤال که "نظر شما این است که یکی از دلایل استعفای دکتر ظریف، اختلاف نظر با دکتر عارف بود؟" گفته است:
"نه فقط دکتر عارف، بلکه شورای کوچکی تشکیل شد که بر اساس خروجی کار شورای راهبری و مذاکرات دکتر پزشکیان با رهبری و نهادهای ذیربط، مشورت نهایی را به دکتر پزشکیان میدادند. طبیعتا اختلافنظرهایی هم در آن مجموعه پیش میآمد و نتیجه آن اختلافنظرها این شد که حدود ۱۰ نفر از ۱۹ نفر برگزیده کمیتهها بودند و ۹ نفر از خارج آن آمدند؛ و این ۹ نفر عموما کسانی هستند که شما اسم آن را ائتلافی یا نامناسب میگذارید. اکثر انتقادها متوجه آن ۹ نفری است که خارج از فرآیند شورای راهبری برگزیده شدهاند. کسانی که در فرآیند شورای راهبری برگزیده شدهاند، نوعا محل انتقاد حامیان دکتر پزشکیان نیستند. چه بسا اگر آن ۹ نفر هم به همین گونه انتخاب میشدند، انتقادها به حداقل میرسید. اما به این خاطر خارج از این فرآیند انتخاب شدند که گزینههای مربوطه بعضا به بنبست رسید."
🔸او میافزاید: مثلا در آموزش عالی همه گزینههای کمیته به بنبست رسید. فردی که الآن انتخاب شده مطلوب اعضای کمیته هست، ولی از ابتدا در فرآیند نبوده؛ بنابراین اتفاق بدی نیفتاده است. همه فکر میکنند، چون دقیقه ۹۰ مطرح شده پس یک گزینه تحمیلی است، ولی گزینهای که برای آموزش عالی مطرح شده، تحمیلی نیست؛ گزینه مطلوبی است که بعدا اضافه شده است بنابراین باید او را جزء گزینههای مطلوب تلقی کرد.
🔸شکوریراد تصریح میکند: موارد دیگری هم این گونه در میان آن ۹ نفری که ابتدا خارج از آن فرآیند بودهاند، هستند اما گزینه مطلوب تلقی میشوند. کسانی که مطلوب تلقی نمیشوند هم همه به یک اندازه نامطلوب نیستند. آنها هم درجاتی از مطلوبیت را دارند؛ به خصوص در مورد برخی اطلاعات غلط انتشار پیدا کرده و ناشناس هم هستند. من نمیخواهم اسم ببرم ولی میتوانند کاملا مطلوب تلقی شوند در حالی که میان گزینههای کمیتهها نبودهاند.
🔸این عضو شورای راهبری دولت پزشکیان تأکید کرد: لذا این گونه نیست که ۹ نفری که خارج از فرآیند شورای راهبری انتخاب شدهاند، تحمیلی یا نامطلوب باشند. در بین اینها گزینههای کاملا مطلوب هم وجود دارد و طبیعتا برخی هم به طور نسبی و یا جدی نامطلوب تلقی شدند. من فکر میکنم به نسبت آنچه که امکانپذیر بود، هیچ گزینه صد در صد نامطلوبی در میان آنها نیست.
🔺با کنار رفتن ابرها و رسیدن اطلاعات جدید؛ بیشتر مشخص میشود که انتقادها و قهر و آشتیها بر سر کابینه معرفی شده از سوی پزشکیان، بیش از آنکه ناشی از نفس انتخاب افراد باشد، به دلیل انگیزه های دیگری است که نسبتی با کارآمدی ندارد.
🔺در بحث کارآمدی بایستی این فانوس مهم را در میانه دریای موّاج مشکلات برای دولت تازه برافروخت که تحقق کارآمدی در یک نگاه واقعبینانه و برای سال اول دولت از مسیر "کاهش تورم، کاهش شیب افزایش مالیاتها، دوری از تندرویهای چپهای نانجیب، مردمداری، نظارت بر بازار برای کشاندن قیمتها از فرکانس سودمحور به فرکانس رقابتی، برخورد با مفاسد احتمالی و تبعیت از فرامین رهبری" میگذرد.
🔺رسیدن به این اهداف کوتاه مدت که البته کار چندان سختی هم نیست؛ برای پزشکیان همانند ید بیضا عمل خواهد کرد و ضمن هموارسازی مسیر پیش رو در اقتصاد و اجرائیات کشور؛ منتقدان نامعقولش را نیز خلع سلاح خواهد کرد.
#وبلاگ_مشرق
@Negahe_bartar