🔹
صادرات بیش از ۵۰۰ هزار کیلو محصولات غیرچوبی و گیاهان دارویی مرتعی در نیمه نخست سالجاری
🔹 مدیرکل دفتر فنی مرتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور از صادرات بیش از ۵۰۰ هزار کیلوگرم محصولات غیرچوبی و گیاهان دارویی مرتعی در نیمه نخست سال جاری خبر داد.
🔹 ترحم بهزاد گفت: این میزان صادرات از محصولات غیر چوبی و گیاهان دارویی به مقدار ۵۰۶۱۸۸ کیلوگرم در قالب قرارداد در هفت ماهه نخست سال ۱۴۰۳ به خارج از کشور صادر شده است.
🔹 به گفته بهزاد، کشورهای مقصد که گیاهان دارویی و محصولات غیرچوبی به آنجا صادر شده است عبارتند از: انگلستان، آلمان، فرانسه، هندوستان، اردن، عراق، چین، ترکیه و کشورهای حاشیه خلیج فارس.
🔹 مدیرکل دفتر فنی مرتع سازمان منابع طبیعی همچنین گفت: سقز، کتیرا، آنغوزه، باریجه، کنگر، آویشن، گل گاوزبان، کاپاریس، ریشه شیرین بیان، آنغوزه تلخ، آنغوزه شیرین، میوه بنه، کنگر و ریشه روناس از جمله محصولاتی هستند که توسط بهره برداران در قالب طرح احیاء، اصلاح، توسعه و بهره برداری محصولات فرعی جنگلی و مرتعی از رویشگاه های گیاهان دارویی برداشت و صادر شده است.
🔹 بهزاد اضافه کرد: فرآورده های مرتعی و گیاهان دارویی تماماً در قالب مدیریت طرح های تلفیقی مرتعداری انجام می شود و اهداف اصلی مدیریت طرح های تلفیقی، احیاء و توسعه رویشگاه های گیاهان دارویی است.
🔹 مدیرکل امور مراتع سازمان منابع طبیعی در ادامه یاد آور شد: مدیریت طرح های تلفیقی مرتعداری علاوه بر توسعه رویشگاه های گیاهان دارویی، کارکردهایی فراوانی همچون: اشتغالزایی و کمک به معیشت و اقتصاد جوامع محلی، درآمدزایی و ارزآوری برای کشور، اصلاح روشهای بهرهبرداری به منظور استفاده بهينه از پتانسيلهای گياهان دارويی و حفظ منابع ژنتيكی، ارتقاء توان اقتصادی صاحبان عرف و بهرهبرداران ساكن در مناطق طرحهای جنگلداری و مرتعداری، ساماندهي و اصلاح روشهاي بهرهبرداري از سنتي به روشهاي علمي و مدرن، فراهم نمودن مواد خام و ارگانيك براي توسعه صنايع جنبي و فرآوري محصولات دارويي، خودكفايي در زمينه تامين مواد اوليه و محصولات دارويي، صنعتي و بهداشتي در كشور، حفاظت پايدار و مديريت بهينه عرصهها با تاكيد بر مشاركت جوامع محلي و كاهش ميزان دام در عرصههاي منابع طبيعي را به همراه دارد./ پيام طبیعت
☘
@frw_hamyar | کانال همیار طبیعت