.
💠 برنامه یا بـــرنــامـه؟! مسئله این است!
فرض کنید بخواهیم با خودرو از تهران به سمت مشهد حرکت کنیم؛ مسیرهای متفاوتی پیش روی ماست. دو مسیر اصلی، یکی کوتاهتر و یکی طولانیتر است. در هر مسیر تفرجگاهها، شهرها و مناظر، مشکلات و موانع و... وجود دارد. گاهی راننده، برای اطلاع از خوب و بد مسیرها، خودش تحقیق میکند یا از دیگران پرسوجو میکند تا بتواند مسیر بهتر و مناسبتر برای رسیدن به مقصد را انتخاب کند.
این مثال را با در نظر گرفتن مقصد و مسیر در ذهن داشته باشید.
🔰 یکی از برنامهها و اسناد بالادستی نظام، «برنامه توسعه» است؛ اکنون هفتمین برنامه توسعه با ارائه لایحه از سوی دولت سیزدهم و همکاری مجلس و مجمع تشخیص مصلحت به تصویب رسیده و به قانون تبدیل شده است که در بیان کاندیداها و کارشناسان از آن به «برنامه هفتم» تعبیر میشود.
🔰 برنامه هفتم، همان مقصد (مشهد در مثال بالا) است که در طول ۵ سال باید به اهداف و نقاط مشخصشده در این برنامه برسیم. بیشترین وظیفه در تحقق اهداف برنامه بر عهدهٔ قوه مجریه است و رئیسجمهور موظف است طبق این قانون (نقشه) عمل کند تا در پایان ۵ سال به اهداف توسعهای موردنظر در این سند، دست یابیم.
✅ قاعدتاً برای رسیدن به مقصد و انتخاب اینکه از چه مسیری به مقصد برسیم و موانع و مشکلات مسیر را بشناسیم، نیازمند تحقیق، کارشناسی، برنامهریزی و ارائهٔ راهکار هستیم که از آن تعبیر به «برنامه عملیاتی و اجرایی» میکنیم.
(
ادامه....)
🔸
💬 قول معروف | علیرضا رنجبر
https://eitaa.com/QMAR71
🔸