🔴 دولت روحانی دولت طبقه بورژوازی و سرمایهداری بود/مردمی کردن، هم در رفتارها و سلوک و منش است و هم مردمی شدن در سیاستها/در دولت سیزدهم نیاز به بازتعریف عدالت داریم
🔹 در دورانی هستیم که شکافی بین دولت و مردم به وجود آمده و ما چالش سرمایه اجتماعی را داریم.
🔸 مساله مردمی شدن دولت که مورد نظر رئیسی است ابعاد مختلفی دارد. مهمترین بعد آن استفاده از قدرت معنایی و قدرت بزرگ مردم برای پیش بردن امور دولت است.
✅ یعنی اگر از ظرفیت جامعه و انرژی و انگیزه جامعه استفاده شود میتواند مشکلات بزرگی را حل کند و همچنین اگر این سرمایه وجود نداشته باشد و شکافی بین دولت و ملت باشد بهترین کارها و بزرگترین کارها را نمیتوان پیش برد.
🔹 دولت روحانی دولت سرمایه اجتماعیسوز، دولت غیرمردمی و یک دولت سوای از مردم و جدای از مردم و فراتر از مردم بود. بخواهم از موضع جامعهشناسی سیاسی بگویم دولت روحانی دولت طبقه بورژوازی و سرمایهداری بود. به همین معنا هم از طبقه متوسط فاصله گرفت و هم از طبقه پایین جامعه فاصله گرفت و درنهایت با بدترین وضع و در پایینترین وضعیت محبوبیت کنار رفت و به سرمایه اجتماعی آسیب زد.
🔸 دولت رئیسی در شرایطی روی کار میآید که جامعه نسبت به نهاد دولت بیاعتماد است، بخشهایی گلایه دارد و بخشهایی ناامید است.
✅ مردمی کردن، هم مردمی کردن در رفتارها و سلوک و منش است و هم مردمی شدن در سیاستهاست. یعنی سیاست باید تبدیل به حوزه منافع عمومی، بهزیستی جامعه و استفاده عادلانه مردم از امکانات شود. به همین واسطه من فکر میکنم مهمترین کلیدواژه و عنصری که میتواند این سرمایه اجتماعی را بازآفرینی و بازسازی کند با توجه به نکاتی که بیان کردم اصلاح نهاد دولت، اصلاحات بزرگ در قوه مجریه با رویکرد کارآمدی است. یعنی کارآمدی به معنای حل مشکل در زمان مشخص با برنامه مشخص و کاملا اجرایی است.
🔹 اگر جریان انقلاب در عدالت و تعریف آن اشتباه جریان اصلاحطلب و دولت روحانی را در تعریف اعتدال کند، سرانجام خوشی نخواهد داشت.
🔸 نیازمند یک دولت رفاهی به این معنا هستیم که بتواند حداقلها را برای طبقات پایین جامعه آماده و از آنها حمایت کند، دولت باید پناه و سپر مردم باشد.
💢 سه قوه باید بخشی از سیاستهای رفاهی باشند، باید بخشی از عدالت سیاسی، عدالت اقتصادی و عدالت اجتماعی باشند تا تعریف جدیدی از عدالت ایجاد کنیم.
🇮🇷
@Rahpooyan_basirat