•◟📜◞•
.
.
••
#روایتی_از_تاریخ ••
۶۱ - پیوند دین و سیاست
🔰شرح موضوع:
ابلاغ دین خدا، بیان و تفسیر احکام و معارف آن، اصلیترین وظیفه انبیاء است که به هیچ عنوانی ساقط نمیشود و با توجه به اینکه تحقق دستورات الهی و ایجاد زمینه رشد و تعالی انسانها، و برقراری عدل و دفع ظلم و شرک تنها از طریق تشکیل حکومت امکان پذیر است، از این رو حکومتخواهی از اهداف انبیاء و اوصیاء آنان به شمار میرود، اما این مهم مشروط به اقبال عمومی و پذیرش دعوت از جانب مردم است. همه پیامبران برای تحقق این وظیفه الهی قیام کردند و مردم را به اطاعت
از خویش فرا خواندند. در این راه آن دسته از پیامبران که با اجابت مردم مواجه شدند، حکومت تشکیل دادند و امامت را به عهده گرفتند و به اجرای احکام سعادت بخش خدا پرداختند. از همین رو هیچگاه در جامعهای که پیامبران یا اوصیایشان مورد قبول و اقبال عمومی بودهاند، رهبری سیاسی از رهبری دینی جدا نبوده است. پیامبرانی مانند حضرت موسی، داود، سلیمان و پیامبر اسلام(ﷺ) زمام امور را به دست داشتند.
امام حسین(؏) همواره به وظیفه تشکیل حکومت توجه داشت و در سخنرانیها و برخی جلسات، ضمن اعتراض به غاصبان حکومت و خلافت، اهل بیت را تنها شایستگان خلافت معرفی میکرد و ضمن خودداری از بیعت با یزید در زمان معاویه و استواری بر این نظر پس از مرگ او، بر شایستگی و بر حق بودن خود برای تصدی خلافت تأکید میکرد. حضرت در این راستا برای به دست آوردن حکومت اقداماتی همچون خودداری از بیعت با یزید، هجرت از مکه به مدینه، علنی کردن مخالفت، دعوت مردم به تبعیت از خود، اجابت دعوت کوفیان و حرکت به سوی کوفه را انجام داد و پس از پیمانشکنی کوفیان و روبه رو شدن با سختگیری سپاهیان دشمن، مرگ افتخارآمیز را در برابر تسلیم ذلیلانه انتخاب کرد.
📍گزیدهای از واقعه:
امام حسین فرمود: "مسلماً میدانید که این قوم، پیوسته شیطان را اطاعت کرده و از اطاعت خداوند رحمان رویگردان شدهاند و فساد را آشکار نموده و حدود الهی را تعطیل کرده و غنایم را به خود اختصاص داده و حرام خدا را حلال و حلال خدا را حرام میشمرند و همانا من، به واسطه نزدیکی و قرابت با رسول خدا(ﷺ) به این امر (حکومت و خلافت) سزاوارترم".
📌درسی که میتوان آموخت:
قیام امام حسین(؏) برای اصلاح امت پیامبر(ﷺ) و فروپاشی حکومت ظلم و ستم و جایگزینی حکومت عدل و داد، بیانگر پیوند رابطه دین و سیاست است.
📚 72 درس از نهضت اباعبداللهالحسین علیهالسلام
✍نویسنده: مصطفی رعیتی
صفحهآرا: اسماء وصالطلب راوری
ناشر: معارف معنوی
.
.
◞اینجاتاریخ،میزبانشماست◟
Eitaa.com/Rasad_Nama
•◟📜◞•