✨ آیا میدانستید تشیع لبنان از تشیع در ایران قدیمیتر است؟
✨آیا میدانستید دلیل عمده تشیع در ایران مدیون شیعیان لبنان است؟
خوب است بدانید سابقه شیعه در لبنان به زمان حیات امیرالمومنین علیه السلام و حضرت ابوذر برمیگردد.
قدمت تشیع در لبنان تقریبا به اندازه کل تاریخ تشیع است. وقتی بعد از رحلت پیامبر اسلام ص برخی اصحاب ایشان حق امیرالمومنین ع را غصب کردند، از همان ابتدا حضرت ابوذر ع مشغول روشنگری و دفاع از امیرالمومنین شد.
بعد از مدتی حکومت وقت نتوانست حضور حضرت ابوذر را تحمل کند. لذا او را به شام یعنی سوریه فعلی تبعید کردند.
ابوذر در شام هم مشغول دفاع از حق المیرالمومنین شد. به همین خاطر معاویه (علیه اللعنة و العذاب) نتوانست حضور او در شام را هم تحمل کند. بنابراین ابوذر را تبعید کرد به بعلبک لبنان. ابوذر در بعلبک مشغول تبلیغ شیعه شد و افراد زیادی به امیرالمومنین روی آوردند. از آنجا ابوذر به جبل العامل رفت و آنجا هم اهل بیت پیامبر را ترویج کرد. در نتیجه جمعیت قابل توجهی در لبنان از همان ابتدا پیرو امیرالمومنین ع شدند.
اما حکومت وقت وقتی دید حضرت ابوذر در لبنان هم از علی ع میگوید، ناچارا او را تبعید کرد به ربذه که نه آب و علفی داشت نه سکنه و خانهای.
حضرت ابوذر نهایت در ربذه به شهادت رسید. رحمت و رضوان الهی بر او باد و لعنت خدا بر دشمنان او.
در پست بعدی از حق شیعیان لبنان بر گردن شیعیان ایران خواهیم گفت..
#شناختـمیدان
#شیعه