بسم الله
#دستورالعمل #شب_قدر #اذکار
علامه حسنزاده آملی از علامه طباطبایی و ایشان از آیت الله سیدعلی قاضی
#علم_حروف
🔸
🔸کتاب هزار و یک نکته، نكته ٧٩٢ :
🔻" يكى از مشايخم (علامه طباطبایی) رضوان الله تعالى عليهم از شيخ خود (آیتالله سید علی قاضی)، اين دستور را حكايت فرمود كه:
👌من قال فى الليلة كج (کج=23) من 3/6 ش 1/2 ه 2/6 ر 1/1 ا 2/4 ل 2/4 ل 1/1 ا 1/2 ه (= "شهر الله")، بعدد طيهار (عدد ابجد طیهار = ٢٢۵ مرتبه) :
🌟«يا طُهر يا طاهِر يا طَهور يا طَيْهُور يا طَيْهار»
ساجداً، نزلت عليه الملائكة و طَهَّرَتْهُ تطهيرا (مجرب جدا). بايد به معنى نزول ملائكه توجه داشت."
🔸
🔸 ترجمه و توضیح:
🔻 هرکسی بگوید در شب ٢٣ از شهر الله (ماه مبارک رمضان) به تعداد ٢٢۵ مرتبه (که ابجد ذکر طیهار است)، کل این👇 ذکر را
🌟«يا طُهر يا طاهِر يا طَهور يا طَيْهُور يا طَيْهار»
در حالت سجده، ملائکه الهی (که در شب قدر نازل میشوند) بر روح آن ذاکر نازل شده و او را (با اثر این اسماء الهی) پاک و طاهر میکنند، چه تطهیر و پاک کردنی. و این دستوری بسیار مجرب است. باید به معنی نزول ملائکه توجه داشت (که با هر بار ذکر هرکدام از این اسماء الهی، ملائکه ی موکَّل بر آن که تجلی دهندهی اثر آن هستند، با محل نزول و صدور این اذکار که روح و جان ذاکر و گویندهی این اذکار است، اتحاد وجودی مییابند، و اتحاد ذکر و ذاکر و مذکور محقق میشود، در این تجلی و تنزّل ملائکه الهی برای تجلّی این اسماء خاصّهی طهارت روحانی یافتن در شب های قدر).
🔻درست است که وقت خاص دستور در نیمه شب منتهی به سحر شب ٢٣ ماه رمضان المبارک است، ولی انجام این ذکر در تمام شبهای قدر ١٩ و ٢١ و ٢٣، و حتی در تمام شبهای دههی سوم ماه رمضان، دارای اثر خواهدبود، که گل و شکوفه ی ویژهی آن در شب بیست و سوم است.
🔸
🔸دو نکته دیگر درمورد اذکار فوق👇
#نکته_اول
🔻برای دقت در تعداد
#۲۲۵_مرتبه گفتن در سجده، میتوان از یکی از دو روش زیر استفاده کرد (با توجه به اینکه هر انگشت ۳ بند دارد و در هر دستمان میشود ۱۵ بند، و «۱۵*۱۵=۲۲۵») :
1⃣در سجده، برای هر بند از انگشتان دست راست، یک دور کامل ذکر را به تعداد ۱۵ بند دست چپ بخوانیم، و بعد برویم به بند بعدی از دست راست و یک دور ۱۵ تایی برای آن، و همینطور تا آخرین بند از دست راست، که میشود
#۲۲۵_مرتبه)
2⃣به نام و نیت هرکدام از ۱۴ معصوم + حضرت معصومه بعنوان شماره پانزدهم (علیهم السلام)، به ازای هر کدام، یک دور بندهای دست راست را که ۱۵ بند هستند اذکار را بگوییم، و بعد به نیت معصوم بعدی همینطور تا ۱۵ بار ۱۵ تایی بشود ۲۲۵ بار.
🔸
#نکته_دوم
🔻طَیْهور و طَیْهار، صیغه های مبالغه هستند به معنای شدت طهارت.
بمانند واژگان دَیْهور و دَیْهار (مبالغه در دهر) که در ادعیه منقول از علامه کاشف الغطاء آمده است. ایشان غبار نعلین استادشان علامه بحرالعلوم را با حنک عمامه اش پاک مینمود. علامه طهرانی هم در ص٢٠٠ از رساله سيروسلوك منسوب به بحرالعلوم به معنای این اذکار اشاره کرده اند.
دعای ذیل (در ادامه) هم که شامل اسماء «دَیهور و دَیهار» و اسم اعظم عبری «اهیه اشر اهیه» است بسیار عجیب در اثر است.
👇👇👇