💢
جنجال در عربستان.... دیدگاه موافقان و مخالفان لغو تدریس قرآن در دانشگاههای عربستان
🔹
الدرر الشامیه: نظرسنجی دولت عربستان سعودی درباره لغو تدریس
#دروس_قرآنی در دانشگاههای این کشور،
#جنجال گستردهای را در شبکههای اجتماعی به راه انداخت.
🔹حساب کاربری «نظرسنجی سعودی» در توئیتر، سؤالی را درباره لغو تدریس دروس قرآنی در دانشکدههای دروس عملی دانشگاههای عربستان مطرح کرد و نوشت: «نظر شما درباره لغو تدریس دروس قرآنی در رشتههای انسانی و علمی و اکتفا به اضافه کردن این درس به رشتههای دینی چیست؟»
🔹این نظرسنجی موافقان و مخالفان بسیاری داشت و جنجالی در شبکههای اجتماعی بر سر این سؤال به وجود آمد.
🔹ابو اریج الصفوانی در حساب کاربری خود با تأیید این نظر نوشت: دروس قرآنی مورد استفاده دانشجویان نیست به ویژه زمانی که فارغالتحصیل میشوند. بلکه حتی به آن توجهی هم نمیکنند و حتی در شغل خود به آن عمل نمیکنند.
🔹یکی دیگر از کاربران فضای مجازی نوشت: اکثر کسانی که با این نظر مخالفت میکنند، اگر الان کلاس تدریس قرآن را در محل کار آنها برایشان بگذارند، آن را نمیپذیرند و ناراحت میشوند!! و میگویند ما قرآن یاد میگیریم در حالی که تخصص ما متفاوت است. آیا این تناقض نیست؟ شما این را چگونه تفسیر میکنید؟
🔹از سوی دیگر محمد یحیی الساهر، از دیگر کاربران فضای مجازی عربستان نوشت: «من به شدت با لغو تدریس دروس قرآنی مخالفم زیرا اگر دروس دینی و شرعی تدریس نشود، پس ما چه چیزی بیاموزیم که پس از مرگ برای ما سودمند باشد؟ بسیاری از افراد قرائت صحیح قرآن کریم را نمیدانند یا خوب بلد نیستند. بسیاری نیز احکام و واجبات نماز و مبطلات آن را نمیدانند.»
🔹وزارت آموزش و پرورش عربستان در ساختار جدید خود یک مرکز تخصصی به نام «
#مرکز_توسعه_برنامه_درسی» را ایجاد کرده است که وظیفه اصلی آن تهیه سیاستها و استانداردهای برنامههای درسی و آموزشی و ادغام مواد درسی دینی در یک واحد درسی در مدارس و دانشگاههای این کشور است.
🔹این وزارتخانه در تصمیمی ۶ ماده درسی دینی یعنی: «قرآن، تجوید، توحید، فقه، حدیث و تفسیر» را در یک ماده درسی ادغام و همه آنها را به نام «
#مطالعات_اسلامی» نامگذاری کرده و به وسیله یک معلم تدریس میشود و ارزش آن به اندازه یک واحد درسی است.
❇️کانال مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅
@Saudistudies