🔴پیشبینی شگفت امام علی-علیهالسّلام- در بارۀ ناتوانشدن آمریکا و اروپا و افتادن آشوبها در سرزمینها در آخرالزّمان
امیر مؤمنان علی-علیهالسّلام-، در بیان نشانههای قیام قائم-علیهالسّلام-، فرمود: ... آگاه باشید، ای وای بر بصره از آن چه(۱) در آنجا فرود می آید از طاعون و آشوبها که برخی از آنها در پی دیگریاند، و بی گمان من نبردهایی بزرگ را در واسط میشناسم ... آگاه باشید، ای وای بر بغداد از ری، از مرگ، کشتار و ترسی که زیندگان عراق را فرا میگیرند، هنگامی که میان ایشان (عراقیها) شمشیر فرود آید؛ پس، آن اندازه که خدا بخاهد، کشته میشوند، و نشانۀ آن، هنگامی است که پادشاه رومیان ناتوان شود و عربها چیره شوند و مردمان، مانند جنبش مورچگان، سوی آشوبها بخیزند. پس در آن هنگام، عجمها (پارسیان) بر عربها (عراقیان) میشورند و بصره را میگیرند. آگاه باشید، ای وای بر فلسطین(۲) از آنچه(۳) در آنجا فرود میآید از آشوبهایی که توانفرسایاند. آگاه باشید، ای وای بر زیندگان دنیا از آنچه(۴) در آنجا و در همۀ سرزمینها، غرب و شرق و جنوب و شمال، فرود میآید از آشوبها در آن زمان. آگاه باشید که بیگمان مردمان برخی بر دیگری سوار (چیره) میشوند و بر آنان جنگهایی پایدار یورش میبرند، و آن رویداد دستاورد پیشفرستادۀ ایشان است، و خداوند بر بندگان ستمگر نیست.(۵)
بیگمان امام علی-علیهالسّلام- در سخنانش از رویدادن برخی آشوبها و جنگهای پیاپی در جهان، بهویژه فلسطین و بصره، و فراگیرشدن برخی بیماریهای واگیر میان بصریان، و نیز از رویدادن چند جنگی بزرگ در واسِط (کوت) خبر داده است، و ناتوانشدن پادشاه رومیان و فروریزی جایگاه و توانایی دولتهای اروپایی و آمریکایی در جهان، بهویژه خاورمیانه، را پیشبینی کرده است، و به پیشرفت و نیرومندشدن برخی گروههای عرب سَلَفی (گذشتهگرا) اشاره کرده است که بر فرمانروایان سرزمینهایشان می شورند و برکنارشان میکنند و بر آنجاها چیره میشوند و هر چه را که بخاهند میکنند، مانند اَعْرَج کِنْدی و پیروانش در لیبی و اَبْقَع فِهْری و پیروانش در مصر و عُثْمان سُفْیانی و پیروانش در سوریه و اَصْهَب مَرْوانی و پیروانش در عراق، و گمانی نیست در اینکه پس از چیرهشدن اصهب مروانی و پیروانش، از بازماندگان حزب بعث و گروه داعش، بر بغداد و بصره، میان زمامداران ری و زمامداران بغداد جنگ روی میدهد، و ایرانیان بر عراقیها یورش میبرند و شهر راهبردی بصره را میگیرند و زیندگان عراق را در تنگنای اقتصادی سختی میافکنند.
بدان که «عَجَم» نامی برای همۀ مردمان ناعرب است، ولی چه بسیار عجم به کار می رود و با چیزی که همراه سخن می باشد، دانسته می شود که مقصود از آن همان پارسیان یا ایرانیان اند، چنان که در این حدیث آمده است.
----------------------------------------------------------
۱. در همۀ نسخههای چاپی إلزام الناصب نزد ما، در نوشتار عربی حدیث، در اینجا «و ما» یافت میشود که به «ممّا» اصلاح و ترجمه گردید.
۲. در نسخۀ چاپی إلزام الناصب پشتوانۀ ما، در نوشتار عربی حدیث، در اینجا «لقسطنطین» یافت میشود که سازگار با آنچه از نسخۀ بدلش در پاورقی و نیز در برخی نسخههای چاپی آمده است، به «لفلسطین» اصلاح و ترجمه گردید.
۳. در همۀ نسخههای چاپی إلزام الناصب نزد ما، در نوشتار عربی حدیث، در اینجا «و ما» یافت میشود که به «ممّا» اصلاح و ترجمه گردید.
۴. در همۀ نسخههای چاپی إلزام الناصب نزد ما، در نوشتار عربی حدیث، در اینجا «و ما» یافت میشود که به «ممّا» اصلاح و ترجمه گردید.
۵. إلزام الناصب، ج ۲، ص ۱۵۸، خطبة البیان ۱؛ ترجمۀ سیّد سلیمان مدنی تنکابنی.
📚گزیدههایی از کتاب: جهان در آستانۀ ظهور؛ پژوهش و نوشتۀ سیّد سلیمان مدنی تَنْکابُنِی
✍🏻روش ما در نوشتن واژهها، بر پایۀ درستنویسی و سازگاری نوشتار با گفتار و برخی نکتههای دیگر است.
✔️کانال آخرالزّمان
@joinchatakheruzzaman