سحر شانزدهم؛ «کسب پاکی باطن با دینمداری»
آیتالله استاد محمدباقر تحریری
یکم؛ 👈 00:47
شبهای قدر فرصتی برای ایجاد تحول در اعمال و افکار خود است. هر فرد باید توجه کند که آیا زندگی و مسیری که انتخاب کرده در راستای آفرینش و زندگی مؤمنانه است یا خیر؟
دوم؛ 👈 02:19
پایبندی شخص مؤمن به اصولِ عملیِ بندگی در زندگی بسیار پُراهمیت است. ادای واجبات الهی، اولین اصل از اصول بندگی است. روزهداری نیز یکی از واجباتِ عبادی است که مختصات خود را داراست.
سوم؛ 👈 04:54
توجه انسان به پاکی و حِلّیّت اموالی که در زندگی از آن استفاده میکند، یکی دیگر از اصول بندگی است که مورد تأکید روایات نیز هست. شخص مؤمن باید مَسکن، پوشاک و خوراکِ خود را از راه حلال کسب کرده و از ورود اموال حرام به زندگی خود بپرهیزید.
چهارم؛ 👈 06:05
لباس و غذا هر چند جدای از انسان است، در روح انسان تأثیرگذار است. اگر از راه حرام کسب شده باشد، پیامد آن تاریکی و سیاهی است. اگر این سیاهیها همراه انسان باشد، میتواند نورانیتهایی مثل ماه مبارک رمضان را تحت تأثیر گذاشته و آن را به تاریکی بکشاند.
پنجم؛ 👈 07:28
یکی دیگر از اصول بندگی، اهتمامورزی به نماز است. سفارشها و توصیهها به توجه داشتن به نماز، در همه زمانها جاری است. اما این موضوع، در ماه مبارک رمضان چندین برابر است. عبادات در این ماه عزیز، با رحمت خدای متعال بهطور خاص مورد پذیرش و تأثیر آن در روح انسان بیشتر است.
ششم؛ 👈 08:21
دومین اصل از اصول بندگی، ترک محرّمات الهی است. افعال و اعمال حرام که سبب آلودگی و ایجاد تاریکی است، مورد نهیِ شریعت است و باید از آن دوری جُست.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
«توحید تشیّع» ● @ShiaTowhid