#گپ_روز
#موضوع_روز :
«فرزند نوجوانم را چگونه با مفاهیم انسانشناسی آشنا کنم؟»
✍️ روز سوم اردوی توحیدی «شرح آیه بسماللهالرحمنالرحیم» بود.
نماز جماعت که تمام شد؛ یکی از شرکتکنندگان به من نزدیک شد، و سوالی پرسید؛ «من در این کارگاهها که از مفاهیم توحیدی سرشار میشوم، غصهی فرزندم تمام جانم را احاطه میکند. فرزند نوجوانی دارم که نمیدانم چگونه این مفاهیم را به او انتقال دهم.
با این سوال او، چند نفر که صدایش را میشنیدند نیز به ما نزدیک شدند، یکی گفت من معلّم بچههای نوجوان هستم، یکی گفت من آموزشگاهی دارم که هنرجویانم نوجوانند، ما هم همین مشکل را داریم، از کجا شروع کنیم؟
• گفتم : قبل از تولید محتوای مدرسه انسانشناسی (
www.Blog.montazer.ir)
9 ماه طول کشید تا واحد محتوا، نقشه راه این بلاگ را استخراج کرد. این نقشه دقیقاً منطبق است با منظومه فکری استاد شجاعی که مجموعاً در دو کارگاه «انسان شناسی تهران» و «انسان شناسی قم» در دهههای گذشته تدریس نمودند.
مدرسه انسان شناسی که میگویم در حقیقت یک «بلاگ تخصصی» است که بصورت «کلاسبندی» و «درس به درس» مقالات موبوط به هر موضوع را در قالب «متن» ارائه میدهد.
این مدرسه که برای گروه سنی بالای 18 سال کاربرد بیشتری دارد؛ نقطهی صفری دارد که از آنجا شروع میشود.و نیز یک نقشه راه، که دارد طبق همان ادامه پیدا میکند.
اما نقطهی نهایت ندارد، چون انسان موجودی بینهایت است و هر روز در حال کشف فرمول جدیدی از خویشتن و روابط خویشتن است.
• بعد از اینکه مدرسه انسان شناسی به مرحلهی قابل قبولی رسید، واحد کودک و نوجوانِ رسانه منتظر (بُرنا منتظر)،
طبق نقشهی همین مدرسه شروع کرد به تولید محتوا در فرمهای گوناگون برای نوجوانان.
یعنی : هر هفته
به ترتیب نقشهی محتواییِ مهندسیِ مدرسه انسانشناسی، یکی یکی از نقطه صفر شروع کرد و موضوع را انتخاب کرد، و بر اساس آن موضوع در طول یک هفته، تولیدات مختلفی را در مدلهای مختلف استخراج نمود.
حالا هر هفته این واحد میدانست که موضوع هفته بعدیاش چیست و باید چه چیزی برای بچه ها بسازد و نیز میدانست باید بتواند آن موضوع را در طول یک هفته برای بچه ها جا بیندازد.
• (مولتی ویتامین/ کهکشان درون / ماجراهای من و دوستام/ چراغ / ترمز کن/ تیک تایید/ و ...) پستهای مختلف برنامنتظر هستند که هر هفته حول محور یک موضوع تولید میشوند.
امروز شنبه هفته هجدهمی است که بُرنا فعالیت خود را آغاز کرده و به موضوع (خانه انسان : ما از کجا اومدیم و به کجا میریم؟) رسیده است.
✔️ هم والدین و هم معلمان و مربیان عزیز میتوانند برای حرکت صحیح فرزندان و نوجوانان خود، از هفته اول این تولیدات شروع کنند و
• یا آنها را در اختیار نوجوان خود قرار دهند
• و یا بعنوان طرح درس و یا ابزار کمک آموزشی برای پخش در کلاسهای درس از آن استفاده کنند.
در پست بعد، شما با موضوعات 17 هفته گذشته و موضوع هجدهم در هفته جاری آشنا خواهید شد. و با کلیک بر روی موضوع میتوانید به اولین پست همان هفته که در مورد موضوع روز توضیح میدهد در کانال برنامنتظر دسترسی پیدا کنید و بعد به ترتیب در ادامه، تولیدات مختلف همان موضوع را ببینید.
• مژده دیگر اینکه ما اولین طرح درس کارگاه نوجوان را با موضوع «عزت نفس» در حاشیه اردوی «شرح بسم الله الرحمن الرحیم» برای فرزندان نوجوانِ والدینی که بطور خانوادگی در اردو شرکت نموده بودند تست کردیم و در هفته جاری به ارزیابی داده ها و رفع نواقص آن خواهیم پرداخت تا بزودی با اولین کارگاه برنامنتظر خدمتتان حاضر شویم .
• لازم به ذکر است صفحه اصلی «برنا منتظر» در پیام رسان ایتا به آدرس زیر میباشد، اما تولیدات این صفحه در (تلگرام و روبیکا و سروش و بله) نیز با همین شناسه بارگزاری میشود:
💡
eitaa.com/bornamontazer
@ostad_shojae