✍️ #احکام_شرعی #عهد_نماز
▫️اقتدا به مأموم تا وقتی که نمازش را به
#جماعت ادامه میدهد صحیح نیست، ولی زمانی که انسان نداند که او مأموم است و به وی اقتدا کند، اگر در رکوع و سجود به وظیفهی نمازگزار منفرد عمل کرده، بدین معنی که رکنی را عمداً و یا سهواً کم یا زیاد نکرده باشد، نمازش صحیح است.
▫️تکرار
#نماز_جماعت برای یکبار به خاطر مأمومین دیگر در نمازهای یومیه جایز و بلکه مستحب است، اما بیش از یکبار جایز نیست، بنابراین یک
#امام_جماعت میتواند در دو
#مسجد اقامهی جماعت کرده و
#نماز را دوباره بخواند.
▫️در نمازهای یومیه هر نمازی را میتوان با هر نماز اقتدا کرد، مثلاً کسی که قصد خواندن نماز عشا دارد میتواند به کسی که نماز مغرب میخواند اقتدا کند.
▫️حضور و شرکت زنان در نماز جماعت اشکال ندارد و ثواب جماعت دارد.
▫️شرکت در نماز جماعتی که از نظر مأموم واجد شرایط اقتدا و جماعت است اشکال ندارد، هر چند نزدیک مسجدی باشد که در همان زمان در آن نماز جماعت برگزار میشود. مناسب است که مؤمنین در یک مکان اجتماع کرده و همگی در یک نماز جماعت شرکت کنند تا بر عظمت مراسم دینی نماز جماعت افزوده شود و سزاوار است که اقامهی نماز جماعت وسیلهی
#وحدت و انس باشد نه باعث ایجاد جو اختلاف و تفرقه، و اگر نماز جماعت نزدیک مسجد باعث اختلاف و پراکندگی شود جایز نیست.
منبع: دروس "پنجاه و شش و پنجاه و هفتم" از جلد اول «رسالهی آموزشی» احکام و مسائل شرعی رهبر معظم انقلاب (مدظلهالعالی)
✔️ طبق آنچه در بیانات و فتاوی رهبر فرزانه انقلاب (مدظلهالعالی) آمد،
#نماز_جماعت هرچقدر باشکوهتر باشد و
#وحدت مومنین در آن جلوهگر باشد، ثوابی عظیمتر دارد. فلسفه این ثواب و علت جایگاه عظیم آن نزد خداوند تبارک، حرمت جمع و جماعت و جایگاه اجتماع است. صف به صف ایستادن مومنین، چنان هیبتی از اسلام را تداعی خواهد نمود که هم جنبه بازدارنده برای دشمنان خواهد داشت و هم جنبه تبلیغی برای طالبان مسیر حق. لذا جماعت و هرچه جنبه اجتماعی دارد برای اسلام شرافت دارد.
بله |
ایتا |
تلگرام |
روبیکا |
اینستاگرام |
تارنما
🌐
www.Karavani.ir |
#سلوک_تشکیلاتی