💢 سوخت جنگندههای اسرائیلی را کدام کشورها تامین میکنند؟
🔻 مجموع ظرفیت پالایشی اسرائیل در دو پالایشگاه حیفا و اشدود در سرزمینهای اشغالی معادل ۳۰۰ هزار بشکه در روز و محل تأمین نفتِ آن عمدتا از قزاقستان و آذربایجان است.
🔻 نیجریه و گابن نیز دیگر مبادی اصلی صادرات نفت به اسرائیل هستند. امسال اختلافات دولت عراق و دولت محلی کردستان عراق منجر به توقف صادرات نفتِ اقلیم کردستان به اسرائیل شد و این موضوع باعث شده مصر و برزیل نیز به صادرکنندههای نفت به اسرائیل اضافه شوند.
🔻 در مجموع ۴۰ درصد از سبد انرژی مصرفی در اسرائیل به نفت وابسته است و حدود ۶۰ درصدِ نفت اسرائیل از خط لولۀ باکو-تفلیس-جیهان تامین میشود که تحت مدیریت آذربایجان و ترکیه است.
🔻 از منظر مبادلات فرآورده و سوخت نیز از سال ۲۰۱۶ در مجموع ترکیه ۲۰۰ میلیون لیتر سوخت هوایی و سوخت کشتی به اسرائیل صادر و بیش از ۱۱ میلیارد لیتر گازوئیل از اسرائیل وارد کرده است.
🔻 پس از عادیسازی روابط مصر بهعنوان اولین کشور اسلامی با اسرائیل، از سال ۲۰۰۵ و طی قرارداد ۲۰ ساله صادرات گاز این کشور به اسرائیل آغاز، اما بهدنبال وقوع انقلاب سیاسی در مصر از سال ۲۰۱۲ متوقف شد.
🔻 با کشف ذخایر گازی در آبهای مدیترانه، جریان گاز در خط لوله EMG معکوس و مصر از سال ۲۰۱۹ به واردکننده گاز از اسرائیل تبدیل شد. در حال حاضر سالانه ۵ میلیارد متر مکعب گاز معادل ۸ درصد از کل مصرف مصر از خط لوله EMG به مصر صادر میشود.
🔻 با امضای تفاهمنامه میان کمیسیون اروپا، رژیمصهیونیستی و مصر برای صادرات گاز به اروپا احداث خط لوله ۶۵ کیلومتری در دستور کار قرار گرفته تا سالانه ۶ میلیارد متر مکعب گاز بیشتری از ذخایر گازی سرزمینهای اشغالی به مصر ارسال و روانۀ بازار اروپا شود.
🔻 وابستگی ۹۰ درصدی اردن به واردات نفت و گاز برای تأمین انرژی و تولید برق، این کشور را به دیگر مقصد اصلی صادرات گاز توسط اسرائیل تبدیل کرده. توافق اولیه میان دو دولت در سال ۲۰۱۶ شکل گرفت که بر اساس آن اردن ۱۵ سال در مجموع ۴۵ میلیارد متر مکعب از طریق سه خط لوله پیشنهادی دریافت خواهد کرد.
🔻 در حال حاضر از این میان تنها یک خط لوله احداث شده تا اردن از سال ۲۰۲۰ سالانه حداکثر ۳ میلیارد مترمکعب گاز از میدان لویاتان دریافت کند. حجم یاد شده معادل حدود ۶۰ درصد از کل مصرف گاز اردن را تشکیل میدهد که بهطور عمده در تولید برق به مصرف میرسد.
🔻 بندر جیهان بهعنوان نقطه انتهایی دو خط لوله باکو - تفلیس - جیهان و خط لوله کرکوک - جیهان، نقشی کلیدی در بارگیری و تامین نفت خام وارداتی اسرائیل دارد. از منظر مبادلات فرآورده و سوخت نیز از سال ۲۰۱۶ و پس از برقراری مجدد روابط میان ترکیه و اسرائیل (پس از یک دوره تیرگی روابط ناشی از مناقشه بر سر مسئله فلسطین) در مجموع ۲۰۰ میلیون لیتر سوخت هوایی و سوخت کشتی (معادل حدود ۲۵۰ میلیون دلار) به اسرائیل صادر و بیش از ۱۱ میلیارد لیتر گازوئیل (معادل حدود ۵ میلیارد دلار) از اسرائیل وارد شده.
🔻 با مطالعۀ گزارش بالا میتوان تشخیص داد که انرژی و سوخت مورد نیاز جنگندههای اسرائیل برای بمباران غزه توسط کدامیک از کشورهای اسلامی تامین میشود.
متن کامل:
▫️
fna.ir/3fwyqs
@StrategicNews_ir