.
💠
تعلیم فرزندان به نوع دوستی و رعایت حقوق همسایگان
✍از جمله روشهای تربیتی حضرت فاطمه (سلام الله علیها) نوع دوستی او بوده است، که در برابر چشمان تیزبین فرزندانش، به مردم کمک میکرد و خود گرسنه میماند، ولی دیگران را سیر مینمود.
فاطمه (سلام الله علیها) گرنبندش را به فقرا ایثار کرد و آنان را مورد نوازش قرار داد و از پول آن پارچهها خریداری شد و برای بی لباسها، لباس مناسب تهیه گردید … و پردههای خانه اش در اختیار پیامبر خدا قرار گرفت و از آن عریانها پوشانده شد و حدیث «فاطمهُ بَضعهُ مِنّی» در حق آن حضرت صادر گشت.
آن حضرت نه تنها در مسائل اقتصادی و رفع مشکلات روزمره ی مردم پیشگام بود، حتی از نظر اخلاقی، عواطف انسانی، ارشاد، هدایت مردم نیز به کمک آنان میشتافت،
مصالح مردم را
پی گیری میکرد، در حقّشان دعا میفرمود و از این طریق فرزندان خویش را با چنین عواطف اسلامی پرورش میداد.
🌺حضرت امام حسن (علیه السلام ) میفرمایند: شبی مادرم را دیدم که تا صبح به عبادت پرداخت و مرتّب مؤمنین و دیگران را دعا میکرد، ولی در حق خود ساکت بود. از علت آن پرسیدم، فرمود: اول همسایه، سپس خودمان.
شبیه این حدیث از امام موسی بن جعفر (علیه السلام) صادر گردیده و نشان میدهد که آن حضرت تا چه حدّی سوز اجتماعی و نوع دوستی داشته است و دیگران را بر خود و خودیها مقدّم میداشت.
و در یک قضیه ی تاریخی دیگر آمده است، که فاطمه ی زهرا (سلام الله علیها) همچون امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) برای بهبودی حسن و حسین (علیهم السلام) از مریضی، سه روز روزه نذر کرده بود و هنگام انجام دادن آن، مجبور شد برای یک نفر یهودی بنام «شمعون» در خانه خودش کار استیجاری نموده و از اجرت آن نان جو تهیه نماید …
چنانچه در تفسیر سوره ی هل اتی (دهر) آمده است فاطمه و علی (ع) و دیگر خانواده ی او سه روز روزه گرفتند و هر شب موقع افطار غذای خویش را به ترتیب به: مسکین، یتیم، و اسیر دادند و همین سوره در مناقب آن حضرت و سایر اهل بیت علیهم السلام نازل گشت …
اگر امام حسن (ع) سه بار اموالش را با فقرا تقسیم نموده و دوبار خلع ید کرده است. در دامان پر مهر و انسان ساز فاطمه (س) پرورش یافته … «خرج من ماله مرتین و قاسم الله ثلاث مرّات ماله» و همچنین فرزندان دیگرش که جای بحث آن نیست.
#فرزند داری
#خانواده