┅═══🌦✼🔥✼🌦═══┅
⏮سوره 4. نساء آيه 16
آيه 🔻
⤵️وَاللَّذَانِ يَأْتِيَنِهَا مِنْكُمْ فَاَذُوهُمَا فَإِنْ تَابَا وَأَصْلَحَا فَأَعْرِضُواْ عَنْهُمَآ إِنَّ اللَّهَ كَانَ تَوَّاباً رَّحِيما
ً
ترجمه🔻
⤵️و آن دو نفرى از شما كه سراغ فحشا و زنا روند (زن یا مرد زناكار و بدون همسر) هر دو را آزار دهید (و بر آنان حدّ جارى كنید). پس اگر توبه كرده و خود را اصلاح كردند، از آنان درگذرید (زیرا) خداوند توبه پذیرِ مهربان است.
┅═══🌦✼🔥✼🌦═══┅
نکته ها🔻تفسیرنور☀️
📝براى این آیه در تفاسیر، معانى گوناگونى گفته شده است، ولى معناى فوق، از تفسیر نمونه گرفته شده است.
📝البتّه معناى دیگرى نیز به ذهن مى رسد و آن اینكه:
هرگاه دو مرد تصمیم به انجام فاحشه (لواط) بگیرند، ولى فقط كارهاى مقدّماتى را انجام دهند، به نحوى كه اطمینان به انجام آن در آینده است، شما از باب نهى از منكر، آن دو را تنبیه و تعزیر وتهدید كنید.
📝اگر شرمنده شده و دست كشیدند و گذشته را جبران كردند، شما هم از آنان بگذرید، كه خدا توبه پذیر و رحیم است.
📝طبق این معنى كلمه ى «اللّذان» به معناى دو مرد آمده، نه یك مرد ویك زن كه از باب تغلیب باشد، و «آذوهما» به معناى آزار و تنبیه است، نه اجراى حدّ.
📝 توبه و اصلاح هم به معناىِ صرف نظر واقعى است، نه اینكه قبل از صدور حكم قاضى توبه كنند.
📝 «یأتیانها» را هم مى توان به معناى انجام مقدّمات قریبالوقوع فحشا گرفت و این در عرف رایج است كه كارى را به كسى نسبت دهند كه در آستانه ى انجام آن است.
📝مثل اینكه به شخصى كه افراد را به مهمانى دعوت كرده و مشغول تهیه مقدّمات است، مى گویند فلانى مهمانى مى كند، یا مهمان دارد. (واللّه العالم)
📝توبه ى زناكار و صرف نظر نمودن از اجراى حد درباره او، تا وقتى است كه كار به دادگاه و اقامه ى شهود و صدور حكم نرسیده باشد، وگرنه پس از صدور حكم، توبه مانع اجراى آن نمى شود.
🍃اللهم صل علی محمد و ال محمد وعجل فرجهم.🍃
ــــــــ🔷ــــتـــســـنـــیــم۲ ـــــــــــــــــــــــ🌦ــــــــــــــــــــــــــــ🔷ـــــــــــ
🌦
eitaa.com/Tasniim 🌦
─═इई 🍃🌸🍃ईइ═─
.