✨﷽✨
#آشپزی
طرز تهیه
#تلبینه
✍️ مواد لازم:
🔸 شیرطبیعی گاو 2 لیوان
🔸 آرد کامل جو یا گندم (یا هردو 4) قاشق غذاخوری
🔸 عسل طبیعی 3 قاشق غذاخوری
🔹 شیر را داخل قابلمه ریخته و همزمان که آنرا هم میزنیم، آرام آرام آرد را داخل آن میریزیم.مقداری هم میزنیم تا آرد و شیر ترکیب شود.قابلمه را روی حرارت ملایم قرار میدهیم و مدام هم میزنیم تا ته نگیرد.زمانی که به غلظت مناسب رسید و طعم و بوی خامی آرد گرفته شد شعله را خاموش میکنیم.آنرا در ظرف مناسبی مناسبی میریزیم و عسل را به آن اضافه میکنیم.
⚠️ نکته : به نظر میرسد بیشتر خاصیت تلبینه در میل گرم آن به صورت گرم است.پس بهتر است به صورت گرم میل شود .
⚠️ نکته : تلبینه نباید مثل ژله یا فرنی زیاد غلیظ شود و باید رقیق باشد.
⚠️ نکته : میتوان عسل را از ابتدا به شیر و آرد اضافه کرد و همزمان روی شعله قرار داد.جوشیدن و حرارت دیدن عسل مطابق روایات مشکلی ندارد.
⚠️ نکته : عسل و شیر در روایات به عنوان درمان عمومی بیماری ها معرفی شده است.همچنین از جو نیز در روایات به عنوان درمان عمومی بیماری ها یاد شده است.پس بهتر است در تلبینه از آرد جو استفاده شود.
⚠️ نکته : برخی به جای آرد ، بلغور گندم یا جو به شیر اضافه میکنند و زمانی که بلغور پخته شد عسل اضافه میکنند که شاید روش دیگری برای پخت تلبینه باشد.برخی دیگر گندم را نصف روز همراه با آب روی شعله قرار میدهند تا پخته و نرم شود سپس آن مانند هلیم میکوبند و پس از آن با اضافه کردن شیر و عسل با آن تلبینه درست میکنند.
👈رسول الله (ص):
لَوْ أَغْنَى عَنِ الْمَوْتِ شَيْءٌ لَأَغْنَتِ التَّلْبِينَةُ فَقِيلَ يَا رَسُولَ اللَّهِ وَ مَا التَّلْبِينَةُ قَالَ الْحَسْوُ بِاللَّبَنِ الْحَسْوُ بِاللَّبَنِ وَ كَرَّرَهَا ثَلَاثاً.
اگر چیزی بخواهد جلوی مرگ را بگیرد آن چیز تلبینه است گفته شد یا رسول الله (ص) تلبینه چیست؟ فرمود سوپی که با شیر پخته بشود.و سه بار این را تکرار فرمودند.
📚الكافي،ج6،ص321 - المحاسن،ج2،ص405 - مكارم الأخلاق،ص163 - وسائل الشيعة،ج25،ص 72 - بحار الأنوار،ج63،ص87 و ج63،ص96
👈امام صادق(ع):
إِنَ التَّلْبِينَ يَجْلُو الْقَلْبَ الْحَزِينَ كَمَا تَجْلُو الْأَصَابِعُ الْعَرَقَ مِنَ الْجَبِينِ.
همانا تلبینه قلب انسانِ ناراحت و غصه دار را جلا می دهد، همانگونه که انگشت عرق پیشانی را میزداید.
📚 الكافي،ج6،ص320 - وسائل الشيعة،ج25،ص71 - بحار الأنوار،ج63،ص96 - المحاسن،ج2،ص405
🆔
@TebNabi