گیاه بوقناق (باباخازن) دارای خواص معجزه آسایی است و پاکسازی کبد، درمان جوش، درمان کم خونی و کاهش حملات قلبی نمونه هایی از خواص عالی عرق بوقناق می باشد.
با خواص معجزه آسای گیاه و عرق بوقناق آشنا شوید
نام علمی:
نام علمی این گیاه Eryngium billardieri است و به نام های چرخه، خارزن بابا، شوکة البیضا، شکاعی و قرصعنه در فارسی، عربی و در کتب طب سنتی نامیده شده است. وجود مقداری اینولین در گیاه بوقناق سبب شده که به آن کنگر فرنگی وحشی بگویند.
تیره گیاه:Apiaceae
نوع گیاه:بوته
مشخصات ظاهری:گیاهی علفی و پایا به ارتفاع یک متر است که ساقه ی آن مثلثی شکل و پوشیده از تارهای پنبه ای به رنگ سفید و آبی روشن است و دارای کناره ای بال مانند و خاردار در سراسر طول ساقه ی اصلی و شاخه های آن می باشد برگ های این گیاه بزرگ، بیضوی و دراز با کناره ی لوبدار و دندانه های منتهی به خاری قوی و نوک تیز، در انتهای ساقه، گل دهنده و گل های آن به رنگ بنفش، منتهی به خار و به شکل یک طبق ضخیم می باشد.
طبیعت:طبیعت گیاه بوقناق معتدل رو به گرم است.
رویش جغرافیایی:این گیاه در مناطق معتدل کشور و در استان های کردستان، همدان، اصفهان، آذربایجان و در دامنه های زاگرس می روید.
ترکیبات شیمیایی و مواد موجود در گیاه:اینولین
بخش مورد استفاده:
ریشه و میوه گیاه
نحوه مصرف بوقناق:
در طب سنتی بیشتر عرق بوقناق (عرق ریشه) کاربرد دارد که طریقه مصرف آن اینگونه است.
نوشیدن 2 تا 4 استکان (100 سی سی) عرق بوقناق در روز مناسب است اما نحوه مصرف برای بیماران دیابتی بستگی به موارد زیر دارد و باید با توجه به شرایط زیر تعیین شود:
• میزان قند خون ناشتا
• پاسخگویی سلول های بدن فرد به عرق بوقناق
• حال عمومی بیمار
• توجه به روند بهبود بیمار دیابتی
• زمانی که میزان قند خون بیمار بالاتر از 200 است، هر 4 ساعت یک استکان از عرق این گیاه را می توان مصرف نمود.