◀️شبهه
#شماره_1556
⛔️ شبهه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
رهبر انقلاب :
1- به نقل از صالحی:«رهبرانقلاب شخصا شرایط مذاکره راتعیین کردند...شرط دوم:مذاکرات سریع باشد وضعیف وطولانی نشود.»
2- رهبر انقلاب 94/6/4 «آنچه مهم است این است که این مذاکرات را آقایان توانستند ختم کنند. خود کش دادن مذاکرات یک مسئلهای بود و دیپلمات،های ما توانستند سر این مسئله را ببندند. خود این، خیلی کار مهمی بود.»
3- رهبر انقلاب 95/9/7 «مشکلات موجود در توافق هستهای، به خاطر عجله در زودتر به سرانجام رساندن توافق است»
#سیاسی
✅◀️ پاسخ شبهه: ▶️✅
@Wiki_Shobhe
:
1- نقل قول اول آقای صالحی مربوط میشود به زمانی که ایشان در دولت قبلی وزیر امور خارجه بودند و مذاکرات دوجانبه با امریکا را پیگیری میکردند. در آن زمان تیم مذاکره کننده با 1+5 (که امریکا هم عضو آن بود) به چهارچوب کلی و نقاط مشترک برای یک توافق رسیده بودند و امریکا که از این مسئله نگران بود مکرر سعی کرد مذاکره ی دوجانبه با ایران (معروف به ترک 2) را آغاز کند ، اما هربار با مخالفت ایران روبرو شد. در سال 91 اوباما نامه رسمی به ایران ارسال کرده و درخواست مذاکره ای برای به رسمیت شناختن حقوق ایران وحل مسائل کرد. آقای صالحی بعنوان وزیر خارجه پیگیر این درخواست شد و رهبر انقلاب به چند شرط به ایشان اجازه ی مذاکره در مسیر دوم (ترک 2) دادند که از جمله ی آنها فرسایشی نشدن مذاکرات بود. زیرا به احتمال قوی امریکا درصدد برهم زدن چهارچوب توافق ایران با 1+5 و کش دادن مذاکرات برای جلوگیری از توافق نهایی و اثرگذاری تحریمها و تحقق اهداف دیگر خود بود. بنابراین این توصیه ربطی به مذاکرات اصلی و دولت فعلی ندارد.
http://kb.basij.ir/?q=node/19621&page=2
2- نقل قول دوم شهریور 94 رهبر انقلاب (بعد از برجام) ناظر به بیان یک حُسن در توافق نهایی است نه بیان انتقاد. توضیح اینکه در هر کاری افراط و تفریط مضر است و حد وسط آن مفید میباشد. کش دادن بیهوده و زیاد از حد مذاکرات (خواست طرف غربی) و عجله کردن در آن هردو مضر هستند و چیزی که مفید است ، صبر به اندازه کافی و تامل و دقت در نگارش میباشد. عدم کش دادن بیهوده مذاکرات طبق بیان رهبری یک حسن است اما عجله در آن (که افراط در همان راستا است) یک عیب محسوب میشود. نکته ی دوم اینکه قبل از برجام ایران زیر محدودیتهای توافق ژنو (92) قرار داشت یعنی هسته ای را محدود کرده بود اما تحریمها برداشته نشده بود. بنابر این بیان ایشان الزاما ناظر به برجام نیست بلکه ناظر به تعیین تکلیف این محدودیت موقت توافق ژنو است که یا به توافق نهایی منجر شود یا محدودیتهای (موقت) پذیرفته شده برداشته شود.
3- بیان اخیر رهبر انقلاب درباره ی عجله الزاما به معنی عجله در زمان نیست. بلکه به معنای بی دقتی است. بنابر اظهارات یکی از مذاکره کنندگان ، لیست تحریمهای برجام از جانب امریکا ارائه و از جانب ایران صرفا پذیرفته شد . بعنوان مثال در این زمینه اگر یک یا چند کارشناس اقتصادی-بانکی اضافه تر این طرح را بررسی میکردند و دقت و تامل بیشتری در آن میشد (عجله نمیشد) شاید در کمتر از چند ساعت نقایص آن مشخص میشد.
4- درباره ی استفاده از نظر کارشناسان و همدلی با آنها برای تدوین توافقنامه ، رهبر انقلاب 20 فروردین 94 چنین فرمودند:
«الان فرصت خوبی است برای همدلی؛ یک عدّهای مخالفند، یک عدّهای اعتراض دارند؛ خیلی خب، مسئولین ما که مردمان صادقی هستند، مردمان علاقهمند به منافع ملّیاند، بسیار خب، یک جمعی از مخالفین را ــ از آن افرادی را که شاخصند ــ دعوت کنند، حرفهای آنها را بشنوند؛ ای بسا در حرفهای آنها یک نکتهای باشد که این نکته را اگر رعایت کنند، کارشان بهتر پیش برود؛ اگر چنانچه نکتهای هم نبود، آنها را قانع کنند؛ این میشود همدلی؛ این میشود یکسانسازی دلها و احساسها، و به تبع آن عملها. به نظر من بنشینند، بشنوند، بحث کنند. حالا ممکن است بگویند آقا ما سه ماه بیشتر زمان نداریم؛ خب، حالا سه ماه بشود چهار ماه، آسمان که به زمین نمیآید؛ چه اشکالی دارد؟ کمااینکه آنها در یک برههی دیگری هفت ماه زمان را عقب انداختند. خیلی خب، دوستان ما هم اگر چنانچه در این همدلیها و همزبانیها و تبادلنظرها یک وقتی گرفته شد، چه اشکال دارد، وقتی گرفته بشود، یک خرده زمان آن تصمیمات نهایی عقب بیفتد؛ طوری نخواهد شد.»
💠منبع: کانال آنتی شبهه💠
https://telegram.me/joinchat/BZqYaDwEHx0EUSbvRSIJcA
بازنشراز
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg