◀️شبهه
#شماره_2367
⛔️ شبهه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
زنان در ایران،همین آزادی که دارند مدیون پهلوی ها هستند
وگرنه اگرمستقیم از قاجارها به جمهوری اسلامی رسیده بودند،الان زنان ایران هم بدتر ازعربستان بودند
#سیاسی
✅◀️ پاسخ شبهه: ▶️✅
@Wiki_Shobhe
🔹پس از نهضت مشروطه، مجلس نمایندگان مردم گشوده شد. مردم ایران برای نخستین بار با انتخاب نمایندگان خود برای حضور در مجلس شورای ملی، در امور سیاسی مشارکت مستقیم پیدا کردند.
🔸در نخستین نظامنامه انتخابات زنان از حق رأی اعم از انتخاب شدن یا انتخاب کردن محروم ماندند. در نظامنامه مجلس شورا زنان فاقد حق رأی شناخته شدند. در دور دوم مجلس شورای ملی؛ ماده چهارم نظامنامه انتخابات به بحث و بررسی رسید اما به این نتیجه رسیدند که قوانین موجود به خوبی حقوق زنان را حفظ میکند و هشدار دادند که اعطاء حق رأی به زنان به بیثباتی سیاسی، هرج و مرج اجتماعی خواهد انجامید.
🔺درمهر ماه ۱۳۴۱، جراید عصر تهران با تیتر درشت نوشتند که لایحه انجمنهای ایالتی و ولایتی در هیئت دولت به تصویب رسید. در دوره اول مجلس شورای ملی، این لایحه مطرح شده بود و طبق مواد ۷ و ۹ نظامنامه انجمن شرایط انتخاب کنندگان و انتخاب شوندگان عبارت بودند از:
۱ – باید متدین به دین حنیف اسلام باشند و فساد عقیده نداشته باشند.
۲ – هنگام سوگند، باید به قرآن مجید سوگند یاد نمایند.
۳ – طایفه نسوان از انتخاب کردن و انتخاب شدن محرومند.
🔹در متن لایحه جدید سال ۱۳۴۱ با تغییراتی بدین شرح تصویب شد: قید اسلام را از شرایط انتخابکنندگان و انتخابشوندگان برداشته و در مراسم سوگند به امانت و صداقت، به جای قرآن لفظ «کتاب آسمانی» آورده شده بود.
انگیزه و غرض رژیم شاه از این تغییر و تبدیل، آمادهکردن زمینه جهت تجاوز به اساس قرآن و الغای مذهب رسمی در کشور بود. همچنین، تحریف قانون اساسی و تغییر و تبدیل بعضی از مواد قانونی که مانع اغراض دربار و هیئت حاکمه فاسد بود نیز از اهداف عمده آنان به شمار میرفت.
🔸لایحه انجمنهای ایالتی و ولایتی در هیئت دولت ایران به تصویب رسید. بر اساس این لایحه، زنان برای نخستین بار اجازه شرکت در انتخابات و نامزد شدن برای انتخابات را پیدا میکردند. علما در ان دوران با اساس رژیم سیاسی و اقدامات ضد دین مواجه و مقابله را اغاز نمودند و در خصوص تغییرات لایحه موضع گیری نموده و حق رای رژیم شاه به زنان را موجب فساد دانستند.
🔺بعد از انقلاب اسلامی امام خمینی مشارکت سیاسی و اجتماعی زنان را مطابق قوانین اسلام تلقی کرد و مشارکت سیاسی زنان و حق رای انان در حکومت اسلامی به رسمیت شناخته شد. (1)
به نظر می رسد در سال 42 ادعای گشودن راه ورود بانوان به صحنه های اجتماعی، در حالی که زنان نیز همانند مردان از ابتدایی ترین حقوق انسانی محروم بودند، ماهیتی فریب کارانه داشت. در کشوری که انتخابات آزاد وجود نداشت و فهرست کاندیداها به وسیله ی دولت و ساواک تعیین می شد، رأی دادن یا راه یافتن زنان به مجلس چه اهمیتی می توانست داشته باشد؟
در واقع مخالفت با تصویب نامه ی انجمن های ایالتی و ولایتی، نه مخالفت با آزادی زنان، بلکه مخالفت با توسعه ی فریب و فساد حکومتی بود.(2)
پی نوشت:
1. پایگاه خبری تحلیلی ندای ایرانیان (کد خبر: 22137) 2. مجله ی پیام زن، شماره ی 255
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
کانال 🇮🇷ویکی شبهه🇮🇷 در ایتا:
https://eitaa.com/Wiki_Shobhe
🇮🇷 کانال ویکی شبهه درتلگرام🇮🇷
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg