«عقلانیت»
☑️
زمونه عوض شده ‼️
🔻 این جملهای است که برای
توجیه کوتاهی والدین در تربیت نسل آینده و مشاهدهٔ برخی رفتارهای ناپسند توسط آحاد مردم، خصوصا جوانان و نوجوانان، زیاد شنیده میشود!
🌀
منظور از زمانه چیست؟ این زمانه را چه کسی میسازد؟
🔰 بله، با گذشت زمان و رشد تکنولوژی، امکانات و روشهای دسترسی به علاقمندیها بسیار آسان شده، قتلگاه فضای مجازی تا خلوت فرزندان ما هم نفوذ کرده، اما
آیا اصول و آداب انسانی با فنآوریهای جدید تغییر میکند ؟
🔹 قطعا پاسخ منفی است. دروغ همیشه بد بوده، خودخواهی و تکبر همیشه زشت و ناپسند بوده، همچنانکه پذیرش مسئولیتهای اجتماعی و فردی، صداقت، کمک به دیگران و احترام به بزرگتر همیشه پسندیده است.
🔻
سوال اساسی اینستکه؛ با توجه به شرایط جدید، وظیفهٔ والدین در انتقال این مفاهیم و توانمندسازی فرزندان در مواجهه با آسیبها و ناهنجاریهای جدید، سنگینتر و حساستر شده یا دیگر نقشی در تربیت فرزند ندارند ؟
⛔️ بلاشک مسئولین، بالاخص آموزش و پرورش و حوزههای علمیه در این زمینه مسئولند، اما
نباید نقش بیبدیل خانواده را در تربیت نسل آینده فراموش کرد و تسلیم شدن والدین در برابر شرایط جدید و کوتاهی آنها را عوض شدن زمانه نامید!
🔻
پدر و مادری که آداب زندگی کردن (از ادب غذاخوردن تا ادب بندگی خدا و هدف داشتن در زندگی و پرهیز از ولنگاری)
را به فرزندشان نیاموخته اند، یا نسبت به آن هیچ حساسیتی نداشته و جایگاه خود را در حد تامین کننده غذا، لباس، خانه و هزینهٔ تحصیل فرزند کاهش داده اند، خودشان مقصر اصلی همهٔ این آسیبها هستند! بدون فرافکنی باید بپذیریم که خودمان زمانه را اینگونه ساختهایم!
✅ این قضاوت، هرگز به معنی نادیده گرفتن تاثیرات جدی فضای مجازی یا دیگر عناصر تاثیرگذار در تربیت نیست، اما با تغییر شرایط، تکلیف والدین سنگینتر، حساستر و جدیتر میشود. درحالیکه متاسفانه شاهد رها کردن فرزندان توسط والدین در این وانفسای شبیخون فرهنگ غربی و تسلیم شدن خانواده در برابر ناتوی فرهنگی هستیم!
✔️ نتیجه اینکه؛ زمانه عوض شده، ولی ما همزمان با زمانه عوض نشدیم! ما به جای تلاش بیشتر و مجهز شدن به اطلاعات و توانمندیهای مورد نیاز، با کوتاهی ها و شانه خالی کردن از وظیفهٔ خودمان، از زمانه عقب ماندیم!
💚 "تربیت" قبل از تولد فرزند آغاز میشود.
@Aqlaniyyat