ظاهر زندگی افراد و قضاوت بدون تحقیق و پرشتاب از اشتباهات روزمره بسیاری از ماست اشتباهی که با عجله و شتاب شکل میگیرد به بدبینی ختم میشود و گاه شخصیت آبروی فرد یا خانواده آبرومند را با خود میبرد و رهاوردی جز پشیمانی بی جبران ندارد.
در حالی که اندیشمندان میگن هر وقت خواستید درباره راه رفتن دیگری قضاوت کنید کمی با کفش های او راه بروید.
بله گاهی در اثر قضاوت زودهنگام گناهی مثل تهمت یعنی دروغ همراه با غیبت از آدمی سر می زند که به آن ذنب(گناه دنباله دار)میگویند و این خطا تا سراشیبی دوزخ فرد را می کشاند که اگر در هر کاری دخالت نمی کردیم و خود را موظف به اظهارنظر و قضاوت نمیدیدیم اینگونه بدعاقبت نمیشدیم.
افراد بدبین همه حوادث زندگی را به ضرر خود تفسیر می کنند و همیشه با دلهره و اضطراب روزگار خویش را میگذرانند چنان که درباره آنها گفته شده:«بدبین کسی است که در خیابان یک طرفه هر دو طرف نگاه میکند.»
بدبینان هرگز از بودن خویش احساس لذت نمی کنند و همواره بی تحرک و بی تلاش و بی انگیزه و دور از شور و شوق لازم با یاس و افسردگی همراه و همدلند
آموزه های دینی راه رهایی از بدبینی و قضاوتهای شتاب آلود و انحرافی را مثبت نگری یا حسن نظر بیان کرده و با کلمه احتمال یعنی حمل به صحت کردن ارائه میکنند
چنان که امیرالمومنین علیه السلام میفرمایند الاحتمال قبر المعیوب(غررالحکم ص 421)
احتمال(نیک و مثبت نسبت به بدبینی ها و بدگمانی های ظاهر زندگی و گفتار و رفتار مردم)دادن پوشاننده عیبهای آنان (و دور کننده آدمی از گناهان)است. گناهانی چون تهمت، عیبجویی و تجسس و تحقیر.
❤❤❤❤❤
👨👩👧👦
@Zendegi_Et