📌 گرسنگی در ایران کمتر از ۹۶ کشور درحال توسعه
🔹️ موسسه غیردولتی «کانسرن ورلدواید» یک سازمان بشردوستانه بینالمللی مستقر در ایرلند است که شاخصی به نام شاخص گرسنگی جهانی را تعریف کرده و با استفاده از این شاخص وضعیت کشورهای در حال توسعه را ازنظر گرسنگی و سوءتغذیه میسنجد.
🔹️ شاخص گرسنگی جهانی بر پایه چهار مولفه تعریف شده است که عبارتاند از درصدی از جمعیت که به کالری کافی دسترسی ندارند، درصد کودکان زیر پنج سال که وزنی کمتر از حد معمول دارند، درصد کودکان زیر پنج سال که کمتر از حد معمول قد دارند و درصد کودکانی که قبل از پنج سالگی میمیرند.
بر این اساس به هر کشور نمرهای از ۱ تا ۵۰ داده میشود که هر چه نمره کشوری در شاخص گرسنگی جهانی بیشتر باشد نشان دهنده وضع بدتر مردم آن کشور ازنظر گرسنگی و سیر کردن شکم خود است.
🔹️ این موسسه معتبر بینالمللی که بانک جهانی نیز در پایگاههای دادههای خود از آمار آن استفاده کرده در گزارش سال ۲۰۲۲ وضعیت ۱۲۵ کشور در حال توسعه از نظر شاخص گرسنگی را مورد بررسی قرار داده است و این کشورها را با توجه به نمرهای که به دست آوردهاند در چهار گروه دستهبندی کرده است.
🔹️ کشورهایی که نمرهای از ۱ تا ۹/۹ به دست آوردهاند به عنوان کشورهای با گرسنگی پایین شناخته شدهاند و دارای وضعیت سبز از این نظر در جهان هستند.
🔹️ کشورهایی که نمره ۱۰ تا ۱۹/۹ به دست آوردهاند دارای گرسنگی متوسط بوده و وضعیت گرسنگی در کشورهای حائز نمره ۲۰ تا ۳۴/۹ جدی و کشورهای حائز نمره ۳۵ تا ۴۹/۹ هشدارآمیز دانسته شده است.