زن، زندگی، حجاب
یکی از تهدیدهای نگرانکنندهی اغتشاشات ۱۴۰۱ که قلوب مؤمنان را بهشدت جریحهدار نموده، «کشف حجاب» و از آن ناگوارتر «رهاشدگی» عجیب آن از ناحیهی حاکمیت و مردم است. درست است که اقدامات امنیتی اغتشاشگران تاکنون ره بهجایی نبردهاست، اما بهنظر میرسد اگر اقدام بهنگامی صورت نپذیرد، این ناهنجاریاجتماعی ماناشود و در آینده نیز توالد داشتهباشد.
اگر «تمدناهریمنی» ده برابر آنی که تاکنون برای آشوبافکنی در ایران سرمایهگذاری کرده، مجدداً هزینه کند تا فقط همین چند روسری بیافتد، کاملاً موفق بوده و به بخش مهمی از اهداف پلیدش رسیدهاست.
سؤال مهم آناست که در برابر این تهدیدِخانمانسوز چه باید کرد؟
از آنجا که هویت این پدیده با پدیدهی «کمحجابی» کاملاً متفاوت است و بهگونهای اقدام علیه حاکمیت و جامعه و نهادمقدسخانواده است، باید تا دیر نشده کاریکرد:
اولاً باید باورکنیم «حاجقاسم عزیز» و سخنان حکیمانهاش را: «من با تجربه این را میگویم که میزان فرصتی که در بحرانها وجود دارد در خود فرصتها نیست. اما شرط آن این است که نترسید و نترسیم و نترسانیم.»
ثانیاً باید با سخن و قلم و قدم، دغدغه و نگرانی خودمان را به دیگران هم منتقل کنیم تا نظارتاجتماعی بیشتر و بالتبع تذکرات و پیگیریهای بیشتری اتفاقافتد.
ثالثاً باید مطالبه از دستگاههای نظارتی و امنیتی و قضایی و انتظامی که طبق قوانین موظفاند با جرایماجتماعی مقابله کنند، پرحجم و همگانی شود.
رابعاً باید بدانیم و باورکنیم که تذکر لسانیِ همگانی آنهم بدون ذرهای خشونت و بیاحترامی معجزه میکند.
خامساً باید محل تجمع هنجارشکنان که معمولاً معلوماست، با انواع برنامههای پرحجم مذهبی و ملی و فرهنگی توسط هیئات و پایگاهها و مدارس و... بهنجار و نورانی شود. وقتی در اثنای جنگ خندق، یهودیان فضای شهر را ناامن کردهبودند، مسلمانان با غریوِ «اللهاکبرِ»شبانه، فضا را برای آنان ناامن کردند.
سادساً قدرت تذکر والدین یا همسران یا مدیرانِ محلکارِهنجارشکنان گاهی از تمام موارد فوق بیشتر است. باید مطالبهی عمومیِ پرتکرار از آنان برای تذکر و مدیریت دختران یا همسران یا کارکنانشان صورتپذیرد.
سابعاً باید متولیانِ فرهنگی همچون شورای عالی انقلاب فرهنگی و حوزه و دانشگاه و صداوسیما و ارشاد و سازمانتبلیغات و ائمهی جمعه و جماعات و آموزش و پرورش و... به کمکاری خود اعترافکنند و با استفاده از توان و دغدغهی جوانان انقلابی و امکانات فراوانی که دارند، با انجام اقدامات ایجابی پیرامون «مسألهیحجاب» به وظایف ذاتی خود عملکنند.
پ ن:
۱) پر واضح است که برای هرگونه اقدام و تذکر، باید شرایط زمانی و مکانی را سنجید تا مبادا در دام توطئههای هنجارشکنان گرفتارشویم!
۲) یقیناً امت حزبالله از این حادثه همچون حوادث مهمتر عبور خواهدکرد؛ اما تا بتوانیم نباید بگذاریم «بانوانما» در دام دشمن نابکار و بدکار گرفتارآیند.
✍ عباسبابایی
@abas_babaeii