🔺به گزارش روابط عمومی فرمانداری آران و بیدگل، دکتر اسماعیل بایبوردی فرماندار شهرستان آران و بیدگل در جلسه کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز این شهرستان بر شناسایی شاخصهای کالای قاچاق و اقدامات پیشگیرانه در جلوگیری از قاچاق کالا تاکید کرد.
🔺وی با بیان اینکه ورودی اصلی مبادی قاچاق کالا و ارز در شهرستان آران و بیدگل باید شناسایی شود، تصریح کرد: معضل قاچاق کالا در کشور، استان و شهرستان به عنوان یک چالش اقتصادی و اجتماعی حائز اهمیت است .
🔺دکتر بایبوردی پدیده قاچاق کالا و ارز در شهرستان آران و بیدگل را یک پدیده شوم برای اقتصاد این شهرستان خواند و افزود: قاچاق کالا از یک سو درآمدهای گمرکی و مالیاتی دولت را کاهش می دهد و از طرفی سبب خروج بی حاصل ارز، فرار گسترده سرمایه، افزایش بیکاری و کاهش تولیدات صنعتی داخلی می شود .
🔺وی با اشاره به تحمیل آسیبهای جدی اقتصاد کشور در پی قاچاق کالا گفت: قاچاق کالا ضمن خدشهدار کردن اهداف حمایتی دولت، موجب از بین رفتن آثار سیاستهای تعرفهای و غیرتعرفهای دولت میشود.
🔺فرماندار شهرستان آران و بیدگل با بیان اینکه کالاهای فاقد شناسنامه به عنوان کالای قاچاق مطرح است، افزود: گسترش فرهنگ تجملگرایی و کاهش امنیت عمومی از جمله پیامدهای اجتماعی و فرهنگی قاچاق کالا و ارز است.
🔺وی تشریح کرد: شکل گیری اقتصاد زیرزمینی و فرار مالیاتی، کاهش درآمدهای دولت و افزایش کسری بودجه، کاهش سطح تولید ناخالص ملی، کاهش اشتغال، هدر رفتن منابع ارزی کشور، توزیع ناعادلانه درآمد، افزایش فاصله طبقاتی و کاهش رفاه مصرف کنندگان از جمله پیامدهای اقتصادی ناشی از قاچاق کالا و ارز است.
🔺به گفته وی ثروتی که می تواند در راه توسعه پایدار، تولید، ایجاد اشتغال، عمران و آبادانی کشور و فقرزدایی هزینه شود در پی قاچاق کالا از دست می رود .
🔺دکتر بایبوردی اضافه کرد: مبارزه با قاچاق کالا و ارز که یک جنگ اقتصادی تمام عیار علیه تولیدات ملی است، مبارزه همه جانبه میطلبد و نیاز است تا فرهنگسازی مناسب برای مردمی کردن مبارزه با قاچاق کالا صورت گیرد.
🔺وی بر ضرورت ثبت كالای کلیه تولیدکنندگان و صاحبان اصناف درسامانه جامع انبارها به نشانی
www.nwms.ir در راستای طرح شناسه دار کردن کلیه انبارها و مراکز نگهداری کالا تاکید کرد و گفت: مسئولیت ناشی از عدم پیگیری موضوع بر عهده واحدهای تولیدی است.
🔺فرماندار و رئیس کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز شهرستان آران و بیدگل از ثبت حدود 3700 انبار واحد صنفی این شهرستان درسامانه جامع انبارها خبر داد و اظهار داشت: چنانچه در بازرسيهاي نوبهاي كارشناسان تعزیرات و صنعت، معدن و تجارت این شهرستان، كالاي ثبت نشده مشاهده شود به عنوان كالاي احتكاري تلقي و پس از تشكيل پرونده تخلف، صاحب كالا را به مراجع قانوني معرفي خواهند كرد.
🔺وی لوازم خانگی، دخانیات و چوب تاغ را از عمدهترین کالای قاچاق در شهرستان آران و بیدگل نام برد و افزود: سودآوری بالای قاچاق کالا یکی از مهمترین دلایل گرایش به این معضل اقتصادی است.
🔺دکتر بایبوردی اظهار داشت: باید با آموزش و فرهنگسازی خرید کالای ایرانی، اعمال قوانین و نظارتهای دقیق، شناسنامهدار کردن کالاهای وارداتی و صدور جریمههای سنگین برای قاچاق کالا فرصت را برای قاچاق کالادر شهرستان آران و بیدگل از بین برد.
🔺وی خاطرنشان کرد: در اقتصاد سالم و بر مدار توسعه، تمام فعالیتهای اقتصادی ثبت و ضبط میشود اما دستهای از فعالان اقتصادی برای سودآوری بیشتر با عدم ثبت و ضبط فعالیت اقتصادی، زمینههای شکلگیری اقتصاد زیرزمینی یا اقتصاد سیاه را به وجود میآورند.
🔺فرماندار شهرستان آران و بیدگل با اشاره به اینکه برخی تولیدکنندگان و فروشندگان با هدف جلب اعتماد مشتریان نشان استاندارد را جعل میکنند گفت: مصرف کنندگان و مردم برای اطلاع از صحت استاندارد، کد ده رقمی زیر نشان استاندارد درج شده برروی کالای مورد نظر را به شماره ۱۰۰۰۱۵۱۷ پیامک کنند.
🔺وی تاکید کرد: راهاندازی گشت مشترک مبارزه با قاچاق کالا در شهرستان آران و بیدگل با عضویت دستگاههای عضو ضرورت دارد.
🔶کانال اطلاع رسانی
فرمانداری شهرستان آران و بیدگل🔶
✅ سروش:
https://sapp.ir/abfarmandari
✅ایتا:
https://eitaa.com/abfarmandari
✅وب سایت:
http://aranbidgol.gov.ir