رازهای دهه شصت جلد ۴۲ از مجموعه کتابهای «نیمه پنهان» است که نویسنده آن سعی نموده است با اهتمام ویژه به تبیین رویدادهای تاریخی _ سیاسی دهه شصت(۱۳۵۷-۱۳۶۸) ، فارغ از کلیشهها با دیدی منصفانه به تحلیل حوادث این دهه بپردازد
کتاب، حاصل ۶ سال تأملات و پژوهشهای مرتضی صفار هرندی است. دهه اول پس از پیروزی انقلاب اسلامی به دلیل نوپا بودن انقلاب دهه پر فراز ونشیبی بود. عدهای از آنجا که برای خدا قیام نکرده بودند بعد از پیروزی انقلاب دنبال سهمخواهی و انحراف از آرمانهای والای انقلاب اسلامی بودند. اگر بخواهیم فتنههای انتخابات ۸۸ و ۱۶ آذر ۷۸ را دقیق واکاوی کنیم لاجرم باید به پشتوانه اندیشه و تاریخی پرچمداران این فتنهها گذری داشته باشیم. از طرفی از آنجا که هدف اصلی تاریخ عبرتگیری است، میتوان با نگاهی به حوادث دهه شصت علاوه بر آنکه دلیل انحراف عدهای را جستجو کرد میتوان سرنوشت کسانی که در مقابل امام و انقلاب ایستادند و از مسیر اصلی انقلاب دور شدند را اکنون دید و نهایتا عبرت گرفت.
از همه اینها که بگذریم همانطور که ذکر شد، فاصله زمانی ۱۳۵۷ تا ۱۳۶۸ انقلاب اسلامی آبستن بسیاری از حوادث بود. چرا که از طرفی در روزهای اوج انقلاب اسلامی جریانهای غیر اسلامی، بارها برای مصادره انقلاب و اسلامیت آن خیز برداشته و چنگ و دندان تیز کردند. این جریانات امکانات بسیاری برای فریب افکار عمومی در اختیار داشتند. این افراد در روزهای پایانی انقلاب به خیل عظیم مردم پیوستند تا پایگاه اجتماعی خود را گسترش دهند.