🤫 #تصرف_در_لقطه ( #کمتر_از_درهم) 🤫
‼️متن سوال: در چه صورت می توان در لقطهی (مال گمشده) نشانهدار (غیر حرم مکه) تصرف کرد؟
✅پاسخ مراجع عظام تقلید🔰🔰🔰
💠
امام #خمینی (رحمة الله علیه)
اگر قیمتش كمتر از 12/6 نخود نقره سكهدار باشد و صاحب آن معلوم نباشد میتواند به قصد اینكه ملک خودش شود بردارد و در این صورت اگر تلف شود نباید عوض آن را بدهد.
💠
آیت الله #بهجت (رحمة الله علیه)
اگر قیمت آن كمتر از یک درهم باشد و صاحب آن معلوم نباشد، میتواند به قصد اینكه ملک خودش شود بردارد پس اگر صاحب آن پیدا شد و آن را مطالبه كرد. اگر مشقت ندارد بنابر احتیاط واجب باید عین مال را به او برگرداند.
💠
امام #خامنه_ای (دام ظله العالی)
اگر شخصی مالی پیدا كند كه نشانهدار و قیمت آن از 12/6 نخود نقره سكهدار كمتر است چنانچه صاحبش مشخص نباشد میتواند به قصد این كه ملک خودش شود، بردارد و در آن تصرف كند.
💠
آیت الله #سیستانی (دام ظله العالی)
اگر قیمت آن كمتر از یک درهم باشد احتیاط واجب آن است كه از طرف صاحبش صدقه بدهد و هر وقت صاحبش پیدا شد، چنانچه به صدقه دادن راضی نشود، عوض آن را به او بدهد.
💠
آیت الله #شبیری (دام ظله العالی)
اگر قیمت آن كمتر از یک درهم (بنابر قول مشهور 12/6 نخود نقره سكهدار) باشد و صاحب آن معلوم نباشد میتواند به قصد اینكه ملک خودش باشد، بردارد.
💠
آیت الله #مکارم شیرازی (دام ظله العالی)
اگر قیمت آن كمتر از یک درهم است و صاحب آن معلوم نباشد، میتواند بردارد و تملک كند و از آن استفاده نماید و در صورت تلف شدن لازم نیست عوض آن را بدهد.
💠
آیت الله #نوری همدانی (دام ظله العالی)
اگر مالی پیدا كند كه كمتر از 12/6 نخود نقره سكهدار باشد و صاحبش معلوم نباشد، میتواند به قصد اینكه ملک خودش شود بردارد. و احتیاط واجب آن است كه اگر صاحبش پیدا شود در صورتی كه تلف نشده خود مال را و در صورتی كه تلف شده، عوض آن را بدهد.
💠
آیت الله #وحیدخراسانی (دام ظله العالی)
اگر قیمت آن از یک درهم كمتر باشد و صاحب آن به هیچ وجه معلوم نباشد، میتواند برای خود بردارد و بنا بر احتیاط واجب هر وقت صاحبش پیدا شد در صورتی كه تلف نشده خود مال را، و در صورتی كه تلف شده عوض آن را به او بدهد.
کانال احادیث الطلاب در(ایتا)
🆔
@ahadis_tollab