#پست_ویژه #تقلّب_تحصیلی
🙁 تقلّب تو امتحان یکی از معضلات نظام آموزشی کشور ماست. خصوصاً با مجازیشدن کلاسها این پدیده متأسفانه خیلی رونق گرفته و خیلیا ایام امتحان دنبال این هستن که کسی رو پیدا کنن که به جاشون امتحان بده!
🤦🏻♂ تازه! شاهدان عینی گزارش دادن که گاهی دوقلوهای همسان میرن بهجای همدیگه امتحان حضوری هم میدن!
😶 بعضی کافینتها زحمت امتحانات ضمن خدمت کارمندان دولتی رو میکشن و حقالزحمه میگیرن و اون کارمند گرامی هم بدون هیچ زحمتی ارتقاء شغلی پیدا میکنه و مزایای بیشتری از بیتالمال دریافت میکنه!
😑 یه عدّه هم که حال و نوعاً سواد پایاننامه نوشتن یا انجام پروژههای دانشجویی ندارن، میدن کسی دیگه در قبال دریافت مبلغی براشون پایاننامه بنویسه و پروژه انجام بده! بازار این کاسبی اینقدر داغ شده که آگهی «پایاننامه مینویسیم!» رو پشت شیشه سوپرمارکتها هم میشه دید!
❌ اینها همه به نوعی دروغ عملی محسوب میشن.. فتاوای مراجع معظّم تقلید رو ملاحظه کنین:
❓سؤال: تقلّب در آزمون و مواد امتحانى مدارس، ورودى دانشگاهها، براى تعيين شغل و اعطاى مدرك و ... چه حكمى دارد؟
✅ پاسخ آیتالله شیخ جواد تبریزی: بسمه تعالى؛ دروغ حرام است هرچند به فعل باشد، و اينكه شخص چيزى را كه از او نيست اظهار كند كه از او است دروغ و حرام است، و نيز مخالفت با مقررات اشكال دارد، واللّه العالم.
❓سؤال: اگر دانشآموزى در امتحانات با تقلب، نمرۀ قبولى كسب كند و به مرحلۀ بالاتر برود و از مزاياى آن استفاده كند، حكم استفاده از اين مزايا چيست؟
✅ پاسخ مرحوم آیتالله فاضل لنکرانی: شرعاً نمىتواند از اين مزايا استفاده كند.
❓سؤال: تقلّب در سر جلسه امتحان، چه طرف دوّم راضى نباشد و چه طرفين راضى باشند. آن هم در مدرسه يا مكانى كه توسط بيتالمال مسلمين هزينه مىشود، چه حكمى دارد؟
✅ پاسخ آیتالله مکارم شیرازی: تقلّب در امتحانات جايز نيست، خواه در اماكن مربوط به بيتالمال باشد يا اماكن ديگر و خواه طرفى كه از او مىگيرد راضى باشد يا نه، ولى تقلّب در انجام تكاليف، زيانش متوجّه خود اوست و درصورتى كه در نمرههاى امتحانى تأثيرى نداشته باشد، حرام نيست، مگر اين كه بگويد خودم نوشتهام كه از باب دروغ حرام مىشود..
⚜️
@Ahkaam ⚜️