✴️ سیدحسن نصرالله: اینکه جنگ نشود، به دشمن صهیونیستی بستگی دارد/۱
▪️دبیرکل حزبالله در گفتوگوی خود با شبکه المیادین نکات و مسائل بسیار مهمی را مورد ارزیابی قرار داد که شاید پرداختن به همه آنها از حوصله اینجا خارج باشد، اما تا جایی که امکان داشته باشد سعی خواهیم کرد موارد مطرح شده توسط به سیدحسن نصرالله را که در دو بخش ایراد شد، بازنشر کنیم که در ادامه میخوانید.
🔸در سال 1982 هیچ چیز دشمن اسرائیلی را از تجاوز به لبنان بازنمیداشت و هیچ چیز نتوانست مانع تجاوز مکرر آن به لبنان شود. در آن زمان لبنان از نظر نیروی هوایی و دریایی و زمینی شرایط مساعدی نداشت. دشمن صهیونیستی از نوار مرزی به عنوان کمربند امنیتی برای ممانعت از ورود مبارزین به داخل فلسطین استفاده کرد و از همان زمان بازدارندگی مقاومت آغاز شد.
🔸بازدارندگی ما از سال 1984 تا 1985 آغاز شد و در آن زمان دشمن مجبور به عقبنشینی از مناطق زیادی شد که اشغال کرده بود. اولین بازدارندگی ما دستاورد همه جنبشهای مقاومت بود که عملیاتهای استشهادی انجام دادند و لبنانیها و فلسطینیها در آن مرحله شرکت کردند. مرحله دوم بازدارندگی زمانی آغاز شد که دشمن اسرائیلی بعد از سال 1985 تلاش کرد به سمت شهرها و روستاهای لبنان پیشروی کند و در برابر یک تقابل جدی قرار گرفت و صحنه تغییر کرد. مرحله سوم بازدارندگی از سال 1992 تا جولای 1993 بود و ما به سطح بالایی از بازدارندگی رسیدیم.
🔸در نتیجه در جنگ جولای دشمن متوجه شد که رویارویی با مقاومت خطرناک و بزرگ است و اکنون قدرت مقاومت بیش از رویارویی در مرزهاست. از زمان جنگ جولای تا امروز دشمن اسرائیلی متوجه شده که هر اقدامی علیه لبنان با پاسخ مواجه خواهد شد. اکنون دشمن به عملیاتهایی پناه میبرد که اثر انگشت خودش در آنها دیده نشود و از سال 2006 تاکنون جرات انجام هیچ اقدامی علیه لبنان را نداشته است. از سال 2006 تا به امروز رژیم صهیونیستی فقط یک بار در منطقه ای مرزی بین سوریه و لبنان حمله انجام داد که ما به آن در مزارع شبعا پاسخ دادیم.
🔸وی در ادامه به مسئله مناقشه مرزی لبنان و رژیم صهیونیستی اشاره کرده و در رابطه به معادله جدید خود مبنی بر «کاریش و فراتر از آن» اظهار داشت: با توجه به نیاز اروپا برای یافتن جایگزین نفت و گاز روسیه، لبنان با فرصتی تاریخی مواجه است. جو بایدن ( رئیس جمهور آمریکا) برای تامین نفت و گاز به منطقه آمده بود و میزان نفتی که عربستان و امارات می توانند تولید کنند نیاز اروپا را رفع نمیسازد.آمریکا و اروپا به نفت و گاز نیاز دارند و «اسرائیل» این مسئله را فرصتی برای خود میبیند.بایدن خواهان جنگ در منطقه نیست و این فرصتی است که ما برای به دست آوردن نفت خود فشار بیاوریم.
🔸اینجا بحث میدان کاریش یا قانا مطرح نیست بلکه بحث ما همه میادین نفتی و گازی است که اسرائیل در آبهای فلسطین مقابل حقوق لبنان غارت کرده است. آمریکاییها لبنان را وارد گرداب مذاکرات (غیرمستقیم با اسرائیل) کردند؛ درحالی که اسرائیل مشغول حفاری و اکتشاف و گاز و آماده استخراج آن بود.آمریکا به لبنان فشار آورد تا خط «هوف» یا پیشنهاد اسرائیل برای مرزهای دریایی را بپذیرد.آنچه را که دولت لبنان می خواهد، اکنون می تواند به دست آورد، نه فردا. اکنون همه میدان ها در معرض تهدید هستند، نه فقط کاریش.هیچ هدفی در دریا و خشکی برای اسرائیل وجود ندارد که موشکهای دقیق مقاومت نتوانند به آن دسترسی پیدا کنند.
🔸 اقدام ما چه در کاریش و چه فراتر از آن بستگی به تصمیم دشمن اسرائیلی و در کنار آن ایالات متحده دارد. دولت لبنان در قبال آنچه که میانجی آمریکایی درخواست کرد با صحبت کردن درباره خط 23 امتیاز بزرگی داد. اکنون توپ در زمین لبنان نیست زیرا این کشور حتی از استخراج نفت و گاز در منطقه ای که مورد مناقشه نیست نیز محروم است. آنچه در این زمینه لازم میباشد احترام به خواستههای دولت لبنان و لغو وتو (آمریکا) بر شرکتهای حفاری است. اگر اسرائیل قبل از اینکه لبنان حق خود را بگیرد، در ماه سپتامبر شروع به استخراج نفت و گاز از میدان کاریش کند، در این صورت به سمت یک مشکل میرویم.
@syriankhabar