🌾برگزاری روز انتقال یافته های گندم
🪷 دوشنبه؛ ۲۱ خرداد ماه ۱۴۰۳
در ایستگاه تحقیقات بایع کلا _نکا
✅ با حضور رییس مرکز تحقیقات دکتر محمودی و معاون ستاد اجرایی فرمان امام ره اقای مهندس بابایی و همکاران و کارشناسان طرح جهش تولید شهرستان گلوگاه
و محققین برجسته مرکز تحقیقات ، مسئول زراعت گندم، کارشناسان مدیریت ترویج و حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان، کارشناسان جهش تولید و کشاورزان پیشرو ..
♦️در ابتدای مراسم دکتر رامئه معاون پژوهشی مرکز به بیان جایگاه گندم در استان و نقش کلیدی ایستگاه تحقیقات کشاورزی بایع کلا در تولید گندم پرداخت.
♦️سپس دکتر رمضانپور عضو هیات علمی بخش تحقیقات خاک و آب مرکز، مطالبی در زمینه تغذیه گندم بیان کرد و زمان و میزان بکارگیری کود که نقش کلیدی در میزان عملکرد خواهد داشت را مهم برشمرد.
🔻همچنین توصیه کرد با توجه به اینکه در سال گذشته اکثر مزارع گندم تحت تاثیر آبماندگی قرار گرفتند توصیه میشود در سال جاری از کلرور پتاس به همراه اوره جهت بالا بردن مقاومت گیاه به تنش و افزایش وزن هزار دانه استفاده شود.
♦️ دکتر کامل رییس بخش تحقیقات علوم زراعی و باغی مرکز نیز گندم را گیاهی سازگار به عرض های مختلف جغرافیایی دانست و به نقش تغذیه در امر کنترل تنش های محیطی تاکید داشت.
🔻دکتر کامل در ادامه سخنان خود افزود: امسال در ایستگاه تحقیقات کشاورزی بایع کلا سه طبقه بذور پرورشی یک، دو و سه تولید شده است.
♦️دکتر نورعلی زاده از دیگر محققین بخش تحقیقات گیاهپزشکی مرکز به بیان علف های هرز رایج گندم و نحوه مبارزه با آن پرداخت.
🔻دکتر نورعلی زاده در بخشی از سخنان خود افزود: همواره عدم کنترل علف هرز در مزارع گندم سبب کاهش ۲۵_۲۰ درصدی میزان عملکرد مزارع می شود و اشاره داشت علف کش پیش رویشی با نام تجاری ساکورا به تازگی به بازار معرفی شده است که دو روز پس از کاشت گندم در مزارع به کار برده شده و سبب کنترل علف های هرز باریک برگ در مزرعه گندم می شود.
♦️دکتر حسین براری رییس بخش تحقیقات گیاهپزشکی مرکز نیز در زمینه بیماری های رایج گندم مطالبی را بیان کرد.
🔻وی افزود: عدم وجود زهکش مناسب خاک سبب می شود ریشه ها خوب تشکیل نشده و پوسیدگی ریشه ایجاد شود.
🔻افزایش میزان ترکیب آلی خاک را سبب بالا رفتن مقاومت گندم به بیماری ها دانست.
🔻تراکم کاشت مناسب در مزرعه را سبب کنترل انواع بیماری ها از جمله سفیدک و زنگ زرد دانست.
♦️در پایان حاضرین ضمن پرسش و پاسخ، از مزارع آزمایشی و تولید گندم در ایستگاه بازدید به عمل آوردند.
✅ کارشناسان طرح جهش تولید در دیمزار شهرستان گلوگاه: خانم ها مهندس عارفه قاسمی ، راضیه دماوندی ، مهسا صیدانلو و آقای مهندس حشمت اله دماوندی