🔴🔻چالشهای روابط خارجی رژیم صهیونیستی پس از طوفان الاقصی
▪️«نصر قدس» - ویژهنامه سالگرد طوفان الاقصی-۱
دکتر هادی برهانی، استاد دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران برای تسنیم نوشت:
🔹 اخبار و گزارشهای تجاوز نظامی به باریکه غزه و بمباران وحشیانه آن در این مدت چیزی نبود که در مرزهای مناطق تحت سیطره رژیم صهیونیستی متوقف شده و جهان از آن بی خبر بماند. جنایات رژیم در این مدت انعکاس وسیعی در جهان و کشورهای مختلف داشته و بر روابط خارجی اسرائیل تاثیر گذاشته است. در این مقاله کوتاه چالشهای اسرائیل در این رابطه مرور و تحلیل میشود.
🔹چالش در روابط با حامیان سنتی: روابط قوی و مستحکم اسرائیل با حامیان سنتی آن، کشورهای غربی، در این دوره تحت فشار قرار گرفت. آمریکا، به عنوان مهمترین حامی اسرائیل برای دهههای متمادی، از این تاثیرپذیری مستثنی نبود. اگر چه جو بایدن، به عنوان رئیس جمهور آمریکا وفاداری غیرمنتظرهای نسبت به اسرائیل نشان داد، اما هم قطاران معدودی در حزب دموکرات آمریکا با او در این موضع گیری همراهی کردند. حتی معاون اول او، و کاندیدای فعلی حزب دموکرات برای منصب ریاست جمهوری، خانم کامالا هریس نیز مواضع نسبتاً متفاوتی در قبال اسرائیل اتخاذ میکند.
🔹 چالش در روابط با کشورهای منطقه غرب آسیا: روابط اسرائیل با کشورهای منطقه پیش از عملیات طوفان الاقصی در وضعیت خوبی به نظر میرسید. روند عادیسازی روابط تلآویو با کشورهای عربی شدت گرفته بود و تحت عنوان «پیمان ابراهیم» کشورهای متعددی در جهان عرب، از جمله امارات، بحرین، مراکش و سودان، اسرائیل را به رسمیت شناخته و با آن روابط رسمی برقرار کردند. علاوه بر اینها، گزارشهای زیادی از نزدیکی عربستان و اسرائیل و عادیسازی قریبالوقوع روابط آنها منتشر میشد. عملیات اسرائیل در باریکه غزه اوضاع در این حوزه را کاملا معکوس کرد.
ـ✅#اخبار_جبهه_مقاومت👇👇
┄┅═✧☫✧═┅┄
🆔️ @akhbarmoghavmat