💥راهکار رفع ناامیدی
🔻ریشه: گناهان گذشته
1⃣بررسی شرط اول: ندامت
شرط اول در بیان نورانی امیرالمومنین صلوات الله علیه، ندامت و پشیمانی از گذشته تاریک و غافلانه میباشد. شرط پشیمانی آنقدر مهم و اساسی میباشد که میتوان آن را جزو شروط اساسی توبه بیان نمود به حدی که اگر پشیمانی در توبه نباشد، توبه انسان واقعی و حقیقی نخواهد بود و جز مسخره کردن خود هیچ نفعی نمیرساند.
امام رضا صلوات الله علیه فرمودند:
مَنِ اسْتَغْفَرَ بلِسانِهِ و لَم يَنْدَمْ بقَلبِهِ فَقدِ اسْتَهْزأ بنَفْسِهِ. كسى كه به زبان خود استغفار كند اما در دلش پشيمان نباشد خودش را مسخره كرده است. را ريشخند كرده است.
📖بحار الأنوار : 78/356/11
2️⃣معنای پشیمانی چیست؟!
پشیمانی به این معناست که انسان از گناهان گذشته خود حالت تنفر پیدا کرده باشد و اکنون به دنبال جبران مافات باشد یعنی با خود میگوید: ای کاش در آن لحظات هیچ گاه آن کار حرام را نمیکردم؛ ای کاش کسی بود و مرا از انجام گناه دور میکرد و به بیان ساده اگر روزی به آن لحظات برگردم به مانند کسی که از شیر درنده فرار میکند از آن لحظات تاریک و نامیمون میگریختم تا فرمان خدای خود را زیر پا نمیگذاشتم.
درواقع پشیمانی حقیقی به مانند آتشی که خرمنی را میسوزاند گناهان گذشته انسان را نیز میسوزاند و حیات حقیقی بر دل انسان وارد میکند و انسان را آماده حرکت به سوی خدای خود مینماید.
👈اما در اینجا سوالی پیش میآید که من هنوز به این پشیمانی دست پیدا نکردهام، آیا راهکاری برای ایجاد چنین سوزی در دل وجود خواهد داشت یا خیر؟! آیا ممکن است من هم به این پشیمانی مبارک دست پیدا کنم یا خیر؟! که در ادامه جواب این سوال و سه راهکار کاربردی برای ایجاد پشیمانی ارائه خواهیم داد.
به کانال
#اخلاق_عملی بپیوندید:
https://eitaa.com/joinchat/2943615170Cc0541e3711