✳بشارت های قرآن به وجود اقدس امام زمان علیه السلام (58)
✔عامل ارتباط آیه 69 سوره نساء به عنوان بیستمین آیه مهدوی قرآن با وجود مقدس حضرت ولیعصر علیه السلام دو روایتی است که در تبیین معنایی فقره «وَ حَسُنَ أُولئِكَ رَفیقا» در ذیل این آیه نقل شده است.
🔸️روایت اول، حدیثی است که علی بن ابراهیم قمی با سلسله سند خود از جناب ام سلمه همسر رسول خدا صلی الله علیه و آله نقل کرده است.
▪️در این روایت ام سلمه می گوید از پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله از این آیه شریفه سؤال کردم.
حضرت فرمودند: مقصود از نبیین من هستم. مقصود از صدیقین علی بن ابیطالب است. مقصود از شهدا امام حسن و امام حسیناند. منظور از صالحین حمزه سیدالشهدا است و منظور از اولئک در تعبیر «وَ حَسُنَ أُولئِكَ رَفیقاً» دوازدهامام بعد از من هستند:
«سألت رسول الله (صلی الله علیه و آله) عن قول الله سبحانه: فَأُولئِكَ مَعَ الَّذِينَ أَنْعَمَ اللَّهُ عَلَيْهِمْ مِنَ النَّبِيِّينَ و الصِّدِّيقِينَ وَ الشُّهَداءِ وَ الصَّالِحِينَ وَ حَسُنَ أُولئِكَ رَفِيقاً. قال: «الَّذِينَ أَنْعَمَ اللَّهُ عَلَيْهِمْ مِنَ النَّبِيِّينَ أنا وَ الصِّدِّيقِينَ علی بن أبی طالب وَ الشُّهَداءِ الحسن و الحسین وَ الصَّالِحِينَ حمزة وَ حَسُنَ أُولئِكَ رَفِيقاً الأئمة الاثنا عشر بعدی» (تفسير قمی، ج1، ص 142).
▫️بنا بر این روایت و با توجه به معنای رفق و رفیق در لغت که به مفهوم دوست و یار همراه آمده، امامان دوازده گانه که آخرین آنها وجود مقدس حضرت مهدی علیه السلام بهترین دوستان برای کسانی هستند که در زندگی خود مسیر اطاعت و فرمانبرداری از خدا و رسول را در پیش گرفتند.
#آیت_الله_علم_الهدی
#سه_شنبه_های_مهدوی
#بشارت_های_قرآن
🌐
Alamolhoda.com
🆔
@Alamolhoda_com