🔺 ضرورت معرفی مبانی فکری و فلسفی مسلمانان به دنیا
🔹 غربی ها اندیشه های علمی و مبانی فلسفی متفکرین خود را به شیوه های گوناگون به همۀ دنیا معرفی می کنند به طوری که حتی آشنایی با دیدگاه های این دانشمندان برای جوامع دیگر نوعی افتخار علمی محسوب می شود. به عنوان مثال کدام دانشگاه در جهان وجود دارد که با مباحث فلسفی سر و کار داشته باشد اما اساتید و دانشجویان آنها با تفکرات دکارت و کانت و هایدگر و پوپر و ویتگنشتاین آشنا نباشند و کتاب های شان را در آنجا تدریس نکنند؟!
بر خلاف آنها که بحث های علمی و دستاوردهای فلسفی خود را در سرتاسر عالم منتشر نموده اند، متأسفانه ما در این زمینه ها خیلی عقب هستیم و کارهای جدّی و قابل توجّهی را انجام نداده ایم.
ما در شناساندن نظرات فلاسفۀ خودمان مثل فارابی، ابن سینا، ملاصدرا، ابن رشد و غیره موفق نبوده ایم. کتاب هایی که از متفکران اسلامی در دنیا ترجمه می شود، در مقابل آثاری که از آن طرف در ایران و سایر کشورهای اسلامی ترجمه می شود، اصلاً قابل مقایسه نیست!
✔️ حوزه های علمیه در این زمان که عصر ارتباطات نام گرفته است، باید برای عرضۀ محصولات علمی و فرهنگی خود برنامه ریزی داشته باشند و خیلی بیشتر از این ها تلاش کنند تا حرف ما به گوش تعداد بیشتری از اندیشمندان و مردم دنیا برسد.
✅
https://eitaa.com/alhaydari