#معرفی_مقالات_استاد
✅فقه اقتضائات هست ها و بایدها
🔻بررسی نسبت فقه و تحول گرایی در حوزه های عملیه
🔹 این نوشتار در ابتدا به تعریف فقه به مثابه دانش کشف شریعت جهانی ، جاودان ، جامع و ناظر به همه شئون انسان ها می پردازد و در نهایت پس از توضیح مفردات این تعریف نتیجه می گیرد که شریعت در کلیه امور سیاسی ، فرهنگی ، عبادی ، معاملاتی و به عبارتی در تمام جزئیات زندگی ، دستورات کافی و لازم را ارائه نموده است .
🔹بخش بعدی نوشتار به بررسی ویژگی های شاخص شریعت اختصاص دارد . در آنجا انضباط فقهی و پاسخگو بودن به حوادث واقعه به مثابه دو ویژگی اصلی یاد شده است .
🔹بخش بعدی به وظایف فقیهان اختصاص دارد؛ در این بخش لزوم اهتمام به مباحثی نظیر «توجه یکسان به مبین احکام و مقاصد» ، «توجه عالمانه به منابع فقهی» ، «توجه به علوم میان رشته ای» و «اتخاذ رویکرد جهانی» مورد توجه قرار گرفته است .
🔹بخش بعدی نوشتار به آسیب شناسی فقه آموزی معاصر پرداخته است . در این بخش ذیل عناوینی نظیر دوری از تراث مکتوب شیعه ، غفلت از پژوهش های انجام نشده و عدم بهره گیری از استعدادهای ناشناخته جوان مباحثی ارائه گردیده استدر واپسین بخش از نوشتار به مقوله برگزاری کرسی های ، نظریه پردازی توجه گردیده است . در آنجا ، ضمن تاکید بر اهمیت برگزاری کرسی ها ، آمده است ، که انتظار از ایستادگان بر قله دانش های حوزوی ورود به این صحنه در قالب ارائه نظریه ، نوآوری یا نقد در دانش یا دانش فقه یا دانش های پیرافقهی است .
🔹البته تاکنون اقدامات مفیدی در مراکز پژوهشی سطح قم صورت گرفته است و خوشبختانه هم اکنون در برخی مراکز علمی قم صاحبان ایده های نوین دیدگاه های خود را ارائه می نمایند و پس از بررسی اولیه ، به طرح آنها در کرسی های نظریه پردازی و نقد همت می گمارند.
🌐مطالعه اصل مقاله در سایت استاد علیدوست:👇
http://a-alidoost.ir/persian/articles/22351
#استاد_علیدوست
✅ کانال دروس استاد علیدوست
📚
@alidost_fiqh