سنگرهای انقلاب را نوسازی و بازسازی کنیم!
مساجد سنگرند؛ سنگرسازان، سنگربانان و سنگرنشینان کجایند؟
به نظر میرسد که ما سالهاست، سنگرهای انقلاب اسلامی، بویژه مساجد را واگذار کردهایم!
برای بازسازی بزرگترین شبکه مخاطبان حقیقی جامعهمان، یعنی برای مؤمنان انقلابی، باید در مساجد و برای مساجد برنامهریزی کنیم؛ تا به گفته مسئولان امور مربوطه، بیش از نیمی از مساجد تعطیل نشوند!
مساجد، همان کانونها و مراکزی هستند که انقلاب را پدید آوردند و بحرانهای پساانقلاب را مدیریت و مشکلات را حل میکردند.
چه اشکالی دارد، مساجد را شبانهروزی کنیم؛ هیات امناها، بسیجیان و فعالان در مساجد را، "خُدام مساجد" بکنیم و از تشریفات و تجملات بکاهیم!
با رفع دلنگرانی شهید حاجقاسم، نگذاریم افراد خسته و چندشغله، جایگاه "امامت جماعت" برخی مساجد را تباه سازند؛ اینهمه طلاب و فضلا را در پویایی مساجد فعال کنیم.
مساجدمان را از خانهسالمندان معزز و مکرم، به خانهجوانان پرشور و پرنشاط تبدیل کنیم.
مساجد باید "سرای محله" باشند؛ باید کانون فکری_فرهنگی نخبگان هر محل و ملجأ رفع اختلافات اهل محل و مرکز کاریابی و دادوستد نیازمندیهای عمومی اهالی محله باشند.
وقتی کمتر از ۲درصدِ مردم به مساجد مراجعه میکنند، همه مسئولند!
چقدر از مساجد و ائمه جماعات، "جهادتبیین" و "بصیرتافزایی" در میان مردم محله خویش را وظیفه شرعی و اخلاقی و انسانی خود میدانند؟
چرا ائمه جماعات ناکارآمد، ناسازگار با جوانان یا سکولار و سیاستگریز را برکنار نمیکنیم؟
مسئولین امور مساجد، هشدارهای امام خمینی و امام خامنهای را نسبت به مسئله نفوذ انجمنحجتیه و سکولار شدن مساجد و نیز عدم جذب جوانان و نوجوانان را جدی نگرفتهاند!
هیئتامناهای خسته، بیانگیزه و ناکارآمد را تأیید میکنند و فرصت ایفای نقش را از جوانان میگیرند!
با عدم حضور بانوان در هیئت امناها و عدم استقبال از حضور دختران نوجوان و فعال در مساجد، عملا مساجدما، پیگیری دغدغهها، نیازهای انسانی و مسائل مرتبط با دختران و بانوان (یعنی نیمی از جامعه) را، از حیطه وظایف دینی خود جدا کردهاند!
مهاجرت هیئتها از مساجد به حسینیهها، نه سودی برای مساجد داشته و نه به سود هئیتها تمام شده است.
اگر مساجد، به وظایف اسلامی و انقلابی خود عمل میکردند، جبهه انقلاب، در فصل انتخابات، منفعلانه، متشتت، ضدونقیض و فرساینده رفتار نمیکرد.
آنانکه پایگاه اصلی و عقبهی انقلاب اسلامی را همین مساجد میدانند، اگر با عملکرد خود، مساجد را از جوانان خالی کنند، با ناکارآمدی و بیانگیزهگی خود، سکولاریسم را بر مساجد تحمیل و مساجد را از متن جامعه اسلامی_ایرانی به حاشیه برانند، باید در جایی "پاسخگو" بشوند
البته ما میدانیم که آبادانی (انسانی) و بعضا آزادسازی مساجد از سیطره افراد خوشنشین، قطعا مسیری دشوار است که به مفاهمه نخبگانی، همافزایی، و حرکت عمومی مؤمنان نیاز دارد. ولی به هرحال رسیدن به جامعه بزرگ اسلامی، با گرانیگاه مساجد و تشکیل جوامع کوچک "مسجدیها" فراهم میآید و بس.
تمام ابزارهای لازم که در طول تاریخ اسلام، از آرزوهای اولیاءالهی بوده، اینک در اختیار ماست؛ باید ببینیم که با این گنجینه مادی و معنوی چه میکنیم!
مرکز امور مساجد باید علاوه بر اصلاح ساختار خود، نسبت به مديريت مساجد و انتصاب ائمه جماعاتی در طرازانقلاب اسلامی، تجدیدنظر کند
تلاش ارزشمند برخی از ائمه جماعات فاضل، مجاهد، صبور و متواضع و نیز فعالین مخلص و بیتوقع مساجد، باید قدرشناسی و الگوسازی شده و عمومیت یابند.
سرعت حوادث منطقهای و جهانی و تغییرات اجتنابناپذیر اجتماعی در جامعه پویای ما، نیاز به داشتن مساجد تراز انقلاباسلامی را بیش از هر زمان دیگری محسوس کرده است.
مساجد باید محل رفع کدورتها، شبههزدایی، معرفتافزایی نسبت به اصول اعتقادی، فلسفه خلقت، رابطه دنیا و آخرت، آموزش سبکزندگی و فراگیری اخلاق کریمانه اسلامی باشند.
کیست که با مسئولیتپذیری، از خودش شروع کند، نقاط قوت را مبتکرانه تقویت کرده و گسترش دهد و در این راستا، هرگز قناعت و توقف نکند
وَالَّذينَ جاهَدوا فينا لَنَهدِيَنَّهُم سُبُلَنا ۚ وَإِنَّ اللَّهَ لَمَعَ المُحسِنينَ
https://eitaa.com/alisalsobh