فلسفه رعایت کردن حجاب اسلامی چیست؟
¤ علی شیرازی
حجاب اسلامی نیز مانند سایر دستورات دین، دارای فلسفه و دلایل روشنی است که ما در این نوشتار به برخی از آن اشاره می کنیم:
۱. علت تاکید اسلام بر متانت و وقار و عفیف بودن زن و حفظ حجاب اسلامی از سوی او، رشد احترام به زن و حفظ جایگاه زن در جامعه است.
۲. از جنبهی خانوادگی، حجاب اسلامی سبب تحکیم روابط افراد خانواده و برقراری صمیمیت کامل بین زن و شوهر است.
۳. فلسفه حجاب، همان امنيت رواني، پاكدامني، سلامت فرد، خانواده و سعادت جامعهي بشري است و تخلف از آن موجب ناكامي، نگونبختي، فساد و تباهي فرد، خانواده و جامعه می شود.
۴. رعایت حجاب و حفظ عفت در زن، وسيلهاي براي کسب کمالات معنوی و علم و اخلاق و رسیدن او به رتبه های بالای انسانی و کمالات الهی و عرفانی است.
۵. مسألهي حجاب و محرم و نامحرم و نگاه كردن و نگاه نكردن به خاطر آن است كه عفاف زن سالم نگه داشته شود.
۶. حجاب زن مسلمان، عامل رسیدن او به حد اعلای توفیق در بعد اجتماعي است.
۷. زن با حفظ حجاب اسلامی باعث می گردد تا محيط مقدس كارياش به هرزگيهاي شهواني آلوده نشود.
۸. مسئلۀ حجاب و حرام بودن نگاه مرد به موی زن، احترام اسلام به زن است.
۹. رعایت حجاب اسلامی در کم کردن فساد جنسی و فساد اخلاقی ارتباط مستقیم دارد و بیبندوباری جنسی را به طور ملموسی کاهش می دهد .
۱۰ حفظ حجاب اسلامی از سوی زنان، یک پایه بزرگ تربیت زن و مرد مسلمان است؛ به طوری که در برخورد با یکدیگر مواظب باشند چه میکنند.
۱۱. اگر زن حجاب خود را رعایت کند و تمام توجهش به همسرش باشد؛ عشق و محبت خود را در او خلاصه خواهد کرد و زندگیشان بسیار شیرین و با صفا خواهدشد.
۱۲. اگر زنان با حجاب کامل وارد اجتماع شوند؛ چشم طماع مردان هوسباز را از خود دور نگه می دارند و بدون دغدغه فعالیت اجتماعی خود را به بهترین شکل انجام می دهند.
۱۳. رعایت حجاب اسلامی از سوی زنان باعث می شود، مردان بدون دغدغه ذهنی و آزار دهنده و با آرامش کامل به کارها و فعالیت های اجتماعی خود بپردازند.
۱۴. بی حجابی زنان باعث تحریک جنس مخالف، به خصوص جوانان می شود و ممکن است هیجانات بیمارگونه ای در آنان ایجاد کند. تحریک نادرست غریزه جنسی، به عنوان قوی ترین غریزه آدمی، می تواند تبعات سختی همچون جنایات هولناک و مرگبار داشته باشد.
۱۵. آمار های قطعی در سطح بین المللی نشان می دهد که بی حجابی و افزایش بی بند و باری، نسبت مستقیمی با افزایش میزان طلاق و در نتیجه فروپاشی نظام خانواده دارد.
۱۶. یکی از پیامدهای دردناک بی توجهی به حجاب اسلامی، گسترش فحشا و افزایش فرزندان نامشروع است که می تواند سرچشمه بسیاری از ناهنجاری های اجتماعی باشد.
۱۷. عدم رعایت حجاب از سوی زنان، باعث دید کالا گونه به مقام والای زن در اجتماع می شود و از کرامت انسانی او می کاهد و قدر و ارزش زن را بسیار پایین می آورد.
۱۸. کارکرد حجاب در حفظ شخصیت زن این است که با پوشاندن جذابیت ها و زیبایی های ظاهری او، توجه و نگاه ها به سمت شخصیت انسانی زن جلب شود و تمرکز نگاه ها را ازظاهر به باطن و اصل هدایت کند.
۱۹. وقتی زن با حفظ پوشش کامل وارد اجتماع شود، مرد هوسباز هرگز تصور اذیت و آزار او را به خودش راه نمی دهد و پایش را از حریم شخصی و زندگی خصوصی او عقب می کشد.
۲۰. زنی که با بی حجابی، هیچ محدودیتی برای خود در مقابل نگاه مردان نامحرم قائل نمی شود، به مرد هوسباز اجازه تحقیر خود را می دهد و مفسدان اجتماعی، زن را از شان انسانی خود جدا می سازند.
۲۱. حجاب اسلامی، به عنوان حائلی بین زن و مرد، دسترسی به زن را دشوارتر می کند. هر چیزی که دست یافتن به آن سخت تر باشد، خواستنی تر و ارزشمندتر است و مفهوم عشق واقعی نیز در سایه همین منطق شکل می گیرد.
۲۲. زنی که با رعایت حجاب و وفاداری به شوهر، زیبایی هایش را تنها مختص شوهر خود می داند، علاقه شوهرش را به خود متمرکز می کند و مرد خانواده از نگاه و علاقه به دیگران پرهیز می نماید.
۲۳. حجاب راه توجه به زن را از منظر جسمانی مسدود می کند، و وی را در شرایط برابر قرار می دهد تا از رهگذر رسیدن به کمالات، مورد توجه و تمجید قرار گیرد.
۲۴. آثار و دلایل فردی حجاب بر اساس آیات قرآن، فلاح و رستگاری، دستیابی به اجر عظیم، رحمت، علم و حکمت، مغفرت، توبه، عفاف، طهارت قلب، تزکیه، تقوا و اطاعت از خداست.
۲۵. حجاب باعث حقظ انگیزه ازدواج و تن دادن مرد به مسئولیت ها و دشواری های تشکیل و اداره خانواده است.
۲۶. از نظر تمام ادیان، تعالی معنوی زن مستلزم حجاب و پوشیدگی اوست. زن با پوشاندن سر و پیکر خود در حجاب، دل و جان خودش را از حجاب های باطنی رها می کند و بر شیطان نفس غالب می شود.