سیمای قرآنی شهید سلیمانی ◇ قسمت چهارم
¤ علی شیرازی
خدا در آیه ۱۳۲ سوره آل عمران می فرماید: وَأَطِيعُوا اللَّهَ وَالرَّسُولَ لَعَلَّكُمْ تُرْحَمُونَ - و خدا و پيامبر را اطاعت كنيد، تا مشمول رحمت شويد!
این اطاعت از خداوند و پیامبر اسلام (ص)، در لحظه لحظه زندگی بزرگترین شهید جبهه مقاومت نمود آشکار و بارز داشت. دقیقا به همین علت، وسعت رحمت الهی را در زندگی سردار شهیدمان احساس می کردیم.
عمرش برکت داشت. خستگی ناپذیر بود. شبانه روز تلاش می کرد. حرفش خریدار داشت. محبتش بر دلها سایه افکنده بود. مردم به او عشق می ورزیدند.
این عزت و عظمت، برخاسته از ایمان و خواسته او بود که همواره آیه ۱۲۸ سوره بقره را مرور می کرد و می گفت: رَبَّنا وَ اجْعَلْنا مُسْلِمَيْنِ لَكَ - پروردگارا! ما را تسليم [فرمان] خود قرار ده.
فقط و فقط تسلیم خدای حکیم بود و هرگز به شرک نزدیک هم نمی شد.
◇ نفی شرک
خدای مهربان در آیه ۶۸ سوره فرقان می آورد: وَ الَّذينَ لا يَدْعُونَ مَعَ اللهِ إِلهاً آخَرَ - و كسانى كه معبود ديگرى را با خداوند نمىخوانند.
این آیه تفسیر شخصیتی افرادی چون شهید سلیمانی است. تلاش او در راستای نفی شرک خفی بود. فقط به خدا عشق می ورزید و تنها برای او کار می کرد.
رهبر حکیم و فرزانه امان؛ آیت الله العظمی خامنه ای، در باره شهید سلیمانی می گویند: این شهید عزیز ما دل و جگر داشت، به دهان خطر می رفت و ابا نداشت؛ نه فقط در این حوادث این روزها، بلکه در دوران دفاع مقدس هم در فرماندهی لشگر ثارالله همین جوری بود؛ خودش و لشگرش هم با تدبیر بود. فکر می کرد، تدبیر می کرد، منطق داشت برای کارهایش. این شجاعت و تدبیر توامان، فقط در میدان نظامی هم نبود، در میدان سیاست هم همین جور بود؛ بنده بارها به دوستانی که در عرصه سیاسی فعالند این را می گفتم؛ رفتار او، راه کارهای او را می دیدم. در عرصه سیاست هم، هم شجاع بود، هم با تدبیر بود؛ سخنش اثرگذار بود. قانع کننده بود، تاثیر گذار بود. از همه این ها بالاتر اخلاص او بود. با اخلاص بود؛ این ابزار شجاعت و ابزار تدبیر را برای خدا خرج می کرد."
◇ اخلاص
هیچ وقت دنبال دیده شدن نبود، کار را برای خدا می کرد. گاهی فرزندانش به او اعتراض می کردند و می گفتند: چرا مردم نباید بدانند که شما این کارها را کرده اید؟
پدر با لبخند زیبایی به بچه هایش می گفت: "مگر مهم است؟ کسی که باید کار من را ببیند، می بیند. مردم هم خودشان می فهمند، شما نگران نباشید."
برای او رضایت خداوند سبحان مهم بود. دنیا و ریاست و ثروت و قدرت، برایش ارزشی نداشت. در سال ۱۳۹۶ جوانی از او خواست کاندیدای ریاست جمهوری بشود؛ در پاسخش نوشت: "در کشور ما آنقدر شخصیت های مهم و ارزشمند گمنام و با نامی وجود دارد که نیازی نیست سربازی، پست سربازی خود را رها کند. افتخارم این است که سرباز صفر بر سر پست دفاع از ملتی باشم که امام فرمود: جانمفدای آنها باد. رها کردن این پست را در شرایطی که گرگانی در کمین هستند، خیانت می دانم."
◇ عمل به تکلیف
این شهید بزرگوار و عزیز به خدای واحد توکل می نمود و با تکیه به پروردگار مهربان، هر جا که تکلیف بود، تصمیم می گرفت و اقدام می کرد.
سردار محمد رضا نقدی می گوید: در روزهای آغاز جنگ داعش در سوریه، حتی آدم های دانه درشت انقلابی به شهید سلیمانی می گفتند: تو آدم خوشنامی هستی؛ می روی سوریه و خودت را ضایع می کنی! نرو به سوریه! در این میدان، هیچ امیدی به پیروزی نیست.
در دنیا بر ضد حضور او در سوریه، اعلامیه صادر کردند! اما حاج قاسم جلوی همه ایستاد و گفت: اسلام از من حضور در سوریه را می خواهد. تکلیف من این است و باید بروم، و رفت.
◇ توکل
خدای عزیز و رحیم در آیه ۱۱ سوره ابراهیم می گوید: وَ عَلَى اللهِ فَلْيَتَوَكَّلِ الْمُؤْمِنُونَ - مؤمنان باید تنها بر خداوند توکّل کنند.
توکل، لازمه ایمان به خداست و مرز توکل هم آن است که با ایمان به خدای مهربان از هیچ کس نترسی. با شجاعت وارد گود شوی و به وظیفه عمل نمایی.
سردار سرتیپ دوم پاسدار رحیم نوعی اقدم؛ از فرماندهان مبارزه با داعش می گوید: "اولین موضوعی که در فرماندهی شهید سلیمانی تجلی داشت، توکل به پروردگار متعال بود. بیشتر بر ایمان و توکل تاکید می کرد."
آن شهید فرزانه و سرافراز، با توکل سنگرها را فتح می کرد و بر دشمن فائق می آمد.
ابوبکر البغدادی می گفت: ارتش عراق با نقشه و همدستی گروه قاسم سلیمانی توانست بر ما چیره شود و گر نه ما قرار بود اماکن دینی رافضی ها را با خاک یکسان کنیم. قاسم سلیمانی مانع از آن شد که نقشه ما عملی شود.
ادامه دارد .....
https://eitaa.com/alishirazi_ir